Thu01212021

Poslednja izmena:11:46:36 AM

Back HRANA I PIĆE VINO Mačkov konkurs za najlepšu pesmu o vinu

Mačkov konkurs za najlepšu pesmu o vinu

  • PDF

Vinarija Mačkov podrum u Irigu ove godine 11. put održava „Mačkov Dan mladog Portugizera“, svečanost posvećenu vinu, poeziji, kulturi i ljubavi, a po 9. put se održava i konkurs za najlepšu pesmu o vinu.

Konkurs se realizuje u saradnji sa Srpskom čitaonicom iz Iriga, koja predstavlja najstarije čitalište na našim prostorima. Osnovana je 1842. godine i imala je veliku ulogu u očuvanju kulture i tradicije u Irigu i okolini.
Svi građani sveta koji žele, mogu poslati svoje pesme, počev od 01., a zaključno sa 31. oktobrom 2018. Jedini uslov je da tema pesme bude vino, a svi ostali detalji se mogu saznati na zvaničnoj stranici organizatora: www.mackovpodrum.co.rs ili u Srpskoj čitaonici u Irigu (022/461-275).
Žiri u sastavu: Todor Bjelkić, književnik, predsenik žrija; Maja Plavšić, profesorka književnosti; Vera Novković, direktorka Srpske čitaonice, Zlatko Zrilić, Sremske novine i Đurđica Jojić, Mačkov podrum, će odabrati tri pesme koje će biti nagrađene. 
Pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti koja će se ove godine održati u Vinskoj ulici u Irigu, 15. novembra 2017.
Mačkov podrum je porodična vinarija iz Iriga, veoma posvećena tradicionalnim vrednostima, u kojoj danas radi šesta generacija vinara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar