Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Ozvaničena saradnja PKV i Ekonomskog fakulteta u Subotici

Ozvaničena saradnja PKV i Ekonomskog fakulteta u Subotici

  • PDF

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Aleksandar Grubor, potpisali su Sporazum o saradnji, kojim je institucionalizovana dugoročna poslovna saradnja.

- Cilj potpisivanja Sporazuma je uvezivanje visokog obrazovanja, nauke i privrede, kao i intenziviranje primene naučno-istraživačkih rezultata u poslovanju subjekata koji obavljaju privrednu delatnost i javnu funkciju - istakao je predsednik Vučurević.
Dodao je da je jedna od ključnih aktivnosti PKV saradnja nauke sa privredom, kako bi sa jedne strane naučno-tehnološka dostignuća bila zastupljenija u realnoj privredi, ali i kako bi fakulteti, naučni instituti stekli uvid u potrebe tržišta.
Ekonomski fakultet u Subotici, kao i PKV, ima široku mrežu partnerstava, kako sa visoko školskim, tako i sa naučno-istraživačkim ustanovama, sa različitim institucijama, ali i sa domaćim i stranim kompanijama koje posluju na tržištu Republike Srbije ili koje se pojavljuju kao strani akteri na našem tržištu. Na sastanku je istaknuto da saradnja sa PKV može da obuhvati mnogo toga, od realizacije akreditovanih studijskih programa na svim nivoima studija, povezivanje sa članicama PKV, pre svega u obezbeđenju stručne prakse, zajedničkih istraživanja, organizovanja stručnih i obrazovnih skupova.
- Ono što je nama veoma dragoceno, to je pristup i mogućnost korišćenja veoma bogate baze podataka PKV, koje bi koristile za naša originalna naučna istraživanja i naravno za potrebe stručnog usavršavanja našeg nastavnog kadra. Isto tako, voljni smo da PKV i njenim članicama, ponudimo domaće i strane stručne časopise, kao i sve druge bibliotečke izvore koje Ekonomski fakultet zaista ima u impozantnom broju - naglasio je prof. dr Aleksandar Grubor.
Sporazumom predviđa i zajednička saradnja na različitim studijskim projektima, na afirmaciji predavanja gostujućih stranih i domaćih profesora Ekonomskog fakulteta, kao i u okviru svih oblika međusobne promocije, kako kod nas, tako i u inostranstvu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com