Sun03032024

Poslednja izmena:01:58:24 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Strani novinari i turoperatori oduševljeni Novim Sadom

Strani novinari i turoperatori oduševljeni Novim Sadom

  • PDF

Turistička organizacija grada Novog sada (TONS) je u prethodnih nekoliko nedelja ugostila nekoliko grupa novinara i turoperatora sa ciljem promocije Novog Sada kao turističke destinacije, koja ima veoma raznovrsnu ponudu i time se ističe od drugih mesta u Srbiji.

U toku avgusta u Novom Sadu boravila je manja ekipa jedne producentske kuće iz New Yorka koja je snimala kadrove za boravak u Novom Sadu, najviše namenjene turistima koji putuju porodično i to u prisustvu najmlađih članova.
Krajem avgusta, na poziv Turističke organizacija Beograda, Novi Sad je posetio novinar koji piše za čuveni Lonley Planet, Kevin Raub. Gospodin Raub se najviše interesovao za samostalno istraživanje, iako je od strane TONS-a dobijao konstatno najbojle predloge za obilazak, ručak, odmor, razonodu, dodatne aktivnosti, ali i o pojedinostima iz urbanog, istorijskog ili kulturnog života grada.
Već u septembru, TONS je takođe na poziv svojih kolega iz TO Beograda ugostio brojne novinare. Najpre je u Novom Sadu boravila grupa novinara iz Slovačke, koja je imala priliku tokom boravka da se upozna sa znamenitostima Petrovaradinske tvđave, Sremskih Karlovaca, lepotama centra grada i da se upozna sa gastronomijom i vinskom kulturom ovog podneblja, a posebno su ih oduševili sugrađani koji su tokom njihovog boravka pokazali izuzetnu susretljivost i gostoprimstvo.
Među novinarima koji će svojoj publici u Slovačkoj preneti pozitivne utiske sa ovog studijskog putovanja, našli su se i predstavnici medijske kuće “Travel Channel” u Slovačkoj, kao i poznatog časopisa „Dimenzie“ i drugih renomiranih medijskih kuća.
Nakon ove posete, TONS je ugostio prvi put do sada grupu predstavnika turoperatora iz UAE. Ovo je bila izuzetna prilika i čast da specifičnom tržištu poput turista iz UAE, predstavi egzotika naše ponude koja za njih definitvno jeste drugačija. Pored centra grada, Sremskih Karlovaca, Salaša 137, Novi Sad je predstavljen i putem ribljih specijaliteta i drugih ukusnih „đakonija“ koje su za naše goste predstavljale jedinstveno i novo iskustvo. Ova grupa turoperatora generalno je zaniteresovana da organizuje ture za turiste koji putuju samostalno, a ne u okviru grupe i posebno ih je zainteresovala naša destinacija koja ima aerodrom na udaljenosti od 1 sat vožnje auto putem do centra Novog Sada, gde su im skoro svi turistički sadržaji na pešačkoj udaljenosti, a sama destinacija ih je oduševila jer odiše kako sami komentarišu "sofisticiranom i romantičnom atmosferom".
Do sada je TONS više puta ugostio predstavnike medijskih kuća iz Rusije, ali je gostima iz Federacije uvek prikazivano nešto drugačiji Novi Sad.
Poslednjeg vikenda septembra, takođe na poziv TO Beograda, ugošćena je grupa medija iz Rusije koji su imali priliku da se upoznaju sa bogatstvom izložbenih eksponata Muzeja Vojvodine, kao i sa vinskom ponudom Sremskih Karlovaca i jedinstvenim pogledom na grad sa Petrovaradinske tvrđave. Oduševilo ih je jedinstvo i suživot nekoliko naroda koji u Novom Sadu žive zajedno, deleći svoju kulturu i običaje nesebično jedni među drugima.
Početkom oktobra , u poseti je bilo i nekoliko novinara i jedan uvaženi somelijer iz Francuske. Tokom boravka obišli su znamenitosti centra grada, Muzej Vojvodine. Takođe, prisustvovali su i svečanom otvaranju sajma LORIST, 04.10.2018. u Novom Sadu.
Ova grupa novinara je došla putem Pokrajinskog Sekretarijata za privredu i turizam, kao i putem Udruženja "Ja volim Francusku", koja je ovom prilikom želela novinare da upozna sa raskošnom i raznovrsnom turističkom ponudom Novog Sada i okoline.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com