Sat06062020

Poslednja izmena:10:20:30 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Sajam lova i ribolova uvek dobro posećen

Sajam lova i ribolova uvek dobro posećen

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Istinski praznik za ljubitelje prirode i one koji o njoj brinu bio je Sajam lova i ribolova. Na njemu su bili svi oni koji upravljaju šumama i lovištima u Srbiji. U Hali 1 objedinjeno su nastupili nacionalni parkovi Srbije - Đerdap, Tara, Kopaonik i Fruška gora, ojačani nacionalnim parkovima Bosne i Hercegovine - Kozarom i Unom. Potpisivanjem Protokola o saradnji, Nacionalni parkovi Srbije su na Novosadskom sajmu  ozvaničili višedecenijsku saradnju na zaštiti i unapređenju prirode i životne sredine i promociji održivog turizma.

JP „Vojvodinašume“ je ove godine nastupilo na Sajmu lova i ribolova i Sajmu turizma, a predstavili su i ekološki aspekt poslovanja, kao i lovačku kuću u kojoj su posetioci bili u prilici da probaju lovačke i riblje specijalitete. Pomoćnik direktora za lovstvo i ribarstvo, Branislav Stankov, je objasnio da je za „Vojvodinašume“ od velikog značaja da bude vidno prisutno, pošto je ovo najprestižniji sajam te vrste u regionu. Poseta ljubitelja prirode svih uzrasta opravdala je njihove ambicije.
Za JP „Srbijašume“, Sajam je bio prilika da se druže sa lovcima, ribolovcima i poslovnim partnerima. Ipak, zamenik direktora JP „Srbijašume“, Milutin Đorđević, ističe da su, zahvaljujući izlaganju na LORIST-u u poslednje tri godine privukli nove lovce turiste.
Zapažen nastup na imali su Lovački savez Vojvodine, Ribolovački savez Srbije, a u saradnji sa Banjalučkim velesajmom, i Lovački savez Republike Srpske.
Kompanija „Zastava oružje“ je na „Loristu“ prodala izloženo oružje za više od milion dinara, rekao je glavni konstruktor oružja Danko Cvetić i dodao da je i poseta štandu bila odlična.
I na štandu kompanije „Capriolo“ istakli su odličnu prodaju, podjednako lovačke i ribolovačke opreme.
- Veliku pažnju privukli su proizvodi koje smo nudili uz popust od 15 do 50 odsto. Posetili su nas i predstavnici svetskih kompanija čiji smo zastupnici i bili su izuzetno zadovoljni i Sajmom i našim nastupom na njemu - izjavila je koordinatorka marketinga u kompaniji „Capriolo“, Dragana Tepavčević.
Firma „Eurofish“ je na „Loristu“ izložila širok asortiman ribolovačkog pribora i opreme poznatih brendova Kanger, Kamatsu, Okuma, Orka, Tackle i Prologic.
- Poseta je na očekivanom nivou i zadovoljni smo. Najviše smo prodavali potrošni pribor, ali nije izostala ni prodaja štapova i mašinice – obavestio je vlasnik „Eurofisha“, Dejan Đurić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar