Sat06062020

Poslednja izmena:10:20:30 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Sajam sporta u Novom Sadu vrvio od talenata

Sajam sporta u Novom Sadu vrvio od talenata

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Promocija školskog sporta na Sajmu sporta ove godine je pomerila granice s obzirom na činjenicu da je svakodnevno na otvorenim terenima i u halama Novosadskog sajma boravilo oko 700 mališana, budućih sportista, a Sajam je posetilo i 600 učenika osnovnih škola u Novom Sadu. Predstavilo se 106 klubova, udruženja i organizacija, izloženo je 282 pehara sva tri sjaja, dok je broj medalja, koje su posetioci takođe mogli da pogledaju, bio višestruko veći.

Najviše pažnje privukli su najvredniji pehari i medalje naših paraolimpijaca u stonom tenisu: Zlatka Keslera, Borislave Perić-Ranković, Nade Matić i Mitra Palikuće, osvojenim na paraolimpijskim igrama u Barseloni, Atlanti, Sidneju, Atini, Pekingu, Londonu i Rio de Žaneiru.
Na terenu za uličnu košarku odigrano je 35 zvaničnih utakmica u basketu „tri na tri“ u kojima su se odmeravali polaznici košarkaških klubova, škola košarke i mališani koji učestvuju u radu Košarkaškog saveza Novog Sada.
Za mesto na stolovima na kojima se igrao stoni tenis čekalo se u redu, a po proceni trenera Srđana Tomičića odigran je veliki broj mečeva.
Treneri Streljačke družine „Novi Sad 1790“ i Streljačkog saveza Novog Sada su potvrdili da je na vatrenoj liniji tokom Sajma sporta, gde su bile postavljene elektronske mete za gađanje iz laserskih pušaka, koje se koriste za bijatlon ili za trening, umeće na nišanu pokazalo više od 1.000 posetilaca.
Mini-turnir u malom fudbalu, koji su organizovali Klub „Fruškogorac“ i Škola fudbala „Profesor Bolesnikov“ obeležio je nastup osam ekipa, a odigrano je 20 utakmica.
Tradicionalni turnir Konjičkog centra „Novosadski sajam“ ove godine obeležilo je devet utakmica u preponskom jahanju na kojima se takmičilo više od 50 jahača i grla iz cele Srbije, kao i gosti iz Makedonije. Održano je i takmičenje u vožnji zaprega.
Novosadski šahovski klub svoje aktivnosti prikazao je na zanimljiv način. Organizovane su brzopotezne partije s posetiocima u kojima su učestvovali Aleksandar Kovačević, Milan Gagić i Svetlana Stojadinov. Tokom sajma odigrano je oko 400 šahosvkih partija.

Novosadski superligaš „FK Proleter“ je potpisao Ugovor o saradnji s Pokrajinskom zavodom za sport i medicinu sporta, pa će fudbaleri ekipe sa Slane bare na lekarske preglede i testiranja ići u tu značajnu instituciju. Dogovor je postignut upravo na Sajmu sporta, na predavanjima o sportskim povredama koje je organizovao Fudbalski savez grada Novog Sada.
Fudbaleri Vojvodine će narednih pet godina letnje pripreme imati na Zlatiboru, a boraviće u hotelu „Palisad“. Tako je dogovoreno u okviru Sajma sporta na Novosadskom sajmu, a Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji potpisali su direktorka marketinga i prodaje hotela „Palisad“, Katarina Cicvarić, i direktor „FK Vojvodina“, Saša Drakulić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar