Sun07212024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Održano predavanje Misli pametno - recikliraj u okviru projekta Green Fashion

Održano predavanje Misli pametno - recikliraj u okviru projekta Green Fashion

  • PDF

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u sredu, 10.10.2018. godine, održano je predavanje na temu “Misli pametno - recikliraj” u okviru projekta “Green Fashion”, koji je finansiran od strane Gradske uprave za zaštitu životne sredine. Predavanje je održala prof.dr Jelena Kiurski, rukovodilac katedre za Ekologiju na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment.

Projekat “Green Fashion” sufinansiran je od strane Gradske uprave za zaštitu životne sredine, a realizuje ga Udruženje „Asistent“. Podršku u realizaciji projekta pružio je Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment, a učešće u projektu uzelo je više srednjih škola, kao i vršnjački tim studenata FIMEK-a (Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment) .
Uvodnu reč na predavanju je imala Tamara Krstić, direktorka marketinga FIMEK-a, koja je ukratko predstavila naredne aktivnosti u okviru realizacije samog projekta i pozvala prisutne srednjoškolce iz Srednje ekonomske škole „Svetozar Miletić“ i srednje škole MC Vison u Novom Sadu, da naprave modele za učešće u Modnoj Reviji - GREEN FASHION koja će se održati krajem novembra na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment.
Prof.dr Jelena Kiurski je govorila na temu  reciklaže, fazama sprovođenja reciklaže, postupcima razdvajanja otpada i obradi otpada. Pored toga upoznala je prisutne srednjoškolce sa dva značajna ekološka aspekta na koja utiče reciklaža. Predstavljene su zanimljivosti samog  procesa, kao i ekološke zapovesti.
Jedna od vršnjačkih edukatora, Elena Ignjatić, istakla je da je cilj projekta promena svesti mladih o važnosti reciklaže na jedan inovativni  i aktivan način kroz interaktivna predavanja i reciklažne radionice.
- Edukacija mladih predškolskog i školskog uzrasta, srednjoškolaca i studenata, kao i ostalih mladih o zaštiti životne sredine mora da se radi na način koji je prijemčiv ovim ciljnim grupama. S tim u vezi naš predlog jeste da se sakuplja reciklažni materijal, a da se potom od istog prave odevni predmeti koji će imati svoju promociju na modnoj reviji koja će biti održana u prostorijama FIMEK-a - naglasila je Elena Ignjatić.
Srednjoškolci su mogli da čuju zaključak da reciklaža predstavlja jedan od najboljih načina za očuvanje životne sredine, što i predstavlja cilj samog projekta, a to je promena svesti mladih o važnosti recikliranja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com