Wed08172022

Poslednja izmena:07:35:00 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Mlinari i pekari na Novosadskom sajmu

Mlinari i pekari na Novosadskom sajmu

  • PDF

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otvorio je u četvrtak, 11. oktobra 2018. godine,
3. Sajam mlinarstva, pekarstva, poslastičarstva i pakovanja i Konferenciju 23. mlinarsko-pekarski dani na Novosadskom sajmu. Svečanom otvaranju je prisustvovao i pomoćnik ministarstra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Nenad Katanić, generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, kao i predstavnici pokrajinske i gradske Vlade.

U Hali „Master“ nastupaju izlagači iz Turske, Poljske, Italije, Hrvatske, Švajcarske, Švedske, Francuske, SAD, Mađarske i Srbije. Predstavljaju najnovije mašine i dostignuća, trendove u proizvodnji, skladištenju, preradi, pakovanju i kontroli kvaliteta žita, brašna, pekarskih i poslastičarskih proizvoda.
Sajam pratiti i stručni program Konferencije. Tema prvog dana je bio kvalitet pšenice, stanje, problemi i rešenja, sa akcentom na rod u ovoj godini. Kroz niz predavanja vodećih eksperata za kvalitet pšenice, predstavnika državne uprave, trgovaca, stručnjaka iz prakse i udruženja proizvođača i prerađivača, inicirala se diskusija usmerena na donošenje preporuka i mera kojima će se unaprediti ta, ključna karika u obezbeđenju kvaliteta finalnih proizvoda.
Drugog dana, u petak, 12. oktobra,  tema je primena Pravilnika o deklarisanju. Između ostalog, biće razmotreno stanje, mere i problemi na usaglašavanju deklaracija mlinskih, pekarskih i poslastičarskih proizvoda sa novim Pravilnikom o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane.
Tokom manifestacije, koju organizuje novosadski „Mlinpek zavod“, proglašeni su dobitnici priznanja za kvalitet proizvoda u okviru akcije „Dobar pekar“, koji su se tokom poslednjih pola godine odazvali pozivu organizatora da izrade deklaracije sa nutritivnom tabelom.
Radno vreme 3. Sajma mlinarstva, pekarstva, poslastičarstva i pakovanja u petak je od 10 do 17, a u subotu od 10 do 15 časova. Za profesionalnu publiku ulaz je besplatan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com