Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Prijem brucoša na Pravnom fakutetu za privredu i pravosuđe

Prijem brucoša na Pravnom fakutetu za privredu i pravosuđe

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Svečani prijem za studente prve i ostalih godina studija održan je 1.10.2018. godine u amfitetatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. Studentima je dobrodošlicu poželeo prof. dr Marko Carić, dekan Fakulteta, rektor Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu prof. dr Mirko Kulić, prof. dr Milan Počuča, prodekan za nauku, kvalitet i razvoj, doc. dr Marijana Mladenov, prodekanica za međunarodnu saradnju i doc. dr Predrag Mirković, prodekan za nastavu na Pravnom Fakultetu za privredu i pravosuđe.

Rektor Univerziteta prof. dr Mirko Kulić je naglasio da su studijski programi na Fakultetu savremeno koncipirani kako bi studenti nakon završenih studija bili u mogućnosti da odgovore zahtevima privrede, državnih organa, pravosudnih organa itd.
- Profesori će dati sve od sebe prilikom nastave i konsultacija, dok i studenti treba da daju sve od sebe i kvalitet sigurno neće izostati - napominje prof. dr Mirko Kulić.
Dekan prof. dr Marko Carić se obratio studentima i istakao da se sada nalaze na prekretnici i da će tokom procesa studiranja spoznati svoje preferencije i započeti smer svoje profesionalne karijere. Prof. dr Marko Carić je govorio o istorijatu Univerziteta i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, studijskim programima, studentskim praksama i kompetencijama koje će steći tokom perioda studiranja.
Prof. dr Milan Počuča je u svom obraćanju naglasio da je Pravni fakultet za privredu i pravosuđe respektabilna i od strane akademske zajednice poštovana ustanova visokoškolskog obrazovanja na kojoj se izvodi nastava na sva tri akademska nivoa studija sa ciljem primenljivog znanja u obrazovanju studenata.
Doc. dr Marijana Mladenov je istakla da je skupština asocijacije Kompostela, koja predstavlja mrežu više od 70 univerziteta, donela jednoglasnu odluku o prijemu Univerziteta Privredna akademija u članstvo Asocijacije. Glavne aktivnosti koje se odvijaju pod okriljem asocijacije Kompostela odnose se na realizaciju različitih naučnih projekata, programa mobilnosti studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja.
Doc. dr Predrag Mirković je predstavio Informator u kome studenti mogu dobiti detaljnije informacije o procesu nastave i obavezama svakog studenta, koji je prodekan Mirković prilagodio studentskim potrebama za što bržem i jasnijem upućivanju brucoša u tokove studiranja.
Na kraju svečanog prijema, studentima su podeljeni udžbenici za prvu godinu studija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com