Thu02092023

Poslednja izmena:10:56:12 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Glasajte za Tvrđavu mira na konkursu kompanije NIS - Zajednici zajedno

Glasajte za Tvrđavu mira na konkursu kompanije NIS - Zajednici zajedno

  • PDF

Glasanje za konkurs “Zajednici zajedno” u organizaciji kompanije NIS, a u kojem EXIT fondacija učestvuje sa projektom „Tvrđava mira”, koji podrazumeva postavljanje umetničke instalacije na Petrovaradinskoj tvrđavi po konceptu jednog od najprestižnijih svetskih umetničkih imena, otvoreno je u ponedeljak 15. oktobra 2018. godine.

Povod jeste obeležavanje 100 godina od uspostavljanje mira nakon Prvog svetskog rata, te će ovo umetničko delo predstavljati jedan od najznačajnijih kulturno-turističkih znamenitosti Novog Sada, koje će globalno promovisati Petrovaradinsku tvrđavu kao Tvrđavu mira. Glasanje na stranici http://www.zajednicizajedno.nis.eu/glasanje traje od 15. do 18. oktobra u 14 časova, a klikom na opciju “Novi Sad” otvara se padajući meni na kojem se nalazi i projekat Fondacije EXIT za koji se potom glasa.
Projekat “Tvrđava mira” je sledeći korak u strategiji EXIT fondacije o unapređenju i očuvanju Petrovaradinske tvrđave, u okviru čega je u prvoj polovini godine, u saradnji sa kompanijom NIS, realizovana rekonstrukcija objekta Male stražare, koju Astronomsko društvo koristi kao Opservatoriju. Misija EXIT fondacije jeste da, pored dosadašnje višedecenijske promocije Petrovaradinske tvrđave, Novog Sada i Srbije, nastavi sa višestrukim unapređenjima tvrđave, kako bi se očuvalo kulturno-istorijsko nasleđe ovog spomenika, kao i da se doprinese turizmu Novog Sada globalnom promocijom Petrovaradinske tvrđave, za koju mnogi nisu znali da je jedna od najvećih na svetu i druga po veličini u Evropi.
Kompanija NIS organizovanjem programa “Zajednici zajedno“, doprinosi unapređenju života građanima dvanaest opština i gradova u Srbiji u kojima posluje kompanija, u cilju bolje budućnosti zajednica.

EXIT Press

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com