Fri12022022

Poslednja izmena:12:01:31 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Studenti PMF-a na 3. Međunarodnom kulinarskom takmičenju u Makedoniji

Studenti PMF-a na 3. Međunarodnom kulinarskom takmičenju u Makedoniji

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Na 3. međunarodnom kulinarskom takmičenju „GastroMak 2018“, u Strumici u Makedoniji, učestvovali su studenti Prirodno-matematičkog fakulteta, Katedre za gastronomiju. Na takmičenju koje je trajalo od 8. do 11. oktobra 2018. godine, učestvovalo je preko 200 kuvara iz više od 15 država sveta, poput: Turske, Mongolije, Rusije, Azejberdžana, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Ukrajine, Albanije, Meksika i drugi iz regiona.

Od studenata gastronomije sa PMF pod mentorstvom dr Bojane Kalenjuk i Gorana Radivojevića takmičili su se:  Slađana Todorović, osvojivši za jelo od testenine bronzanu medalju i za restoranski desert zlatnu medalju iDušan Grujić, osvojivši za jelo od testenine bronzanu medalju i za jelo od piletine srebrnu medalju.
Na takmičenju je studente, po pravilima WACS-a, ocenjivao sudijski tim na čelu sa Istokom Legatom (Slovenija) i ostalim eminentnim sudijama: Giorgo Diana (šef sa Mišlenovom zvezdom u Italiji), Domeniko Mađi (predsednik WACS-a za jugoistočnu Europu, Italija), Stevo Karapandža (Hrvatska), Alan Pajet (Mauricijus), Robin Villarreal (Meksiko), Emra Köksal (Turska), Maria Shramko (Island), Iulia Dragut (Rumunija) i mnogi drugi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com