Sun07212024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Zlatni kofer slova za TO Vršac u Kruševcu

Zlatni kofer slova za TO Vršac u Kruševcu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 7
  • Sledeća

Turistička organizacija Vršca osvojila je prvu nagradu - "Zlatni kofer slova", na XV Međunarodnom festivalu "Kofer slova", održanom minulog vikenda u Kruševcu, sa publikacijom "Vršac - grad vetra i vina".

Publikacija “Vršac - grad vetra i vina” je višelisna turistička publikacija sa više od 50 stranica. Sadržaj je obuhvatio sve autentične potencijale regije: simbole grada, verske, kulturne, turističke, obrazovne i sportske objekte, geografske crte Vršca, najznačajnije gradske manifestacije, istorijski poznate vrščane, kao i korisne kontakte smeštaja, restorana i vinarija. 
Idejno rešenje i tekst prikazuju  vizuelno dominantnu ideju, kao simbol grozda koji je jednostavno, a atraktivno iskorišćen na korici publikacije. Na zanimljivom elegantnom rešenju kroz šupljine grozda vide se obrisi panorame grada.
Tekst publikacije je ozbiljan, faktografski, posvećen je svim sadržajima koji Vršac čine atraktivnom i važnom turističkom destinacijom. Da Turistička organizacija Vršca dobije ovu vrednu nagradu doprinelo je i to što su kompletne informacije o gradu u publikaciji predstavljene na tri jezika: srpskom, engleskom i rumunskom.
XIV Međunarodni festival „Kofer slova“,  održan 12. i 13. oktobra ove godine, tradicionalno je okupio gotovo sve turističke Turističke organizacije iz zemlje, ali i turističke organizacije iz regiona.
Utiske o publikacijama, iskustva i ideje turistički radnici razmenili su na otvaranju Festivala, kada su uručene nagrade pobednicima.Priliku da kroz izdavaštvo, odnosno izradu publikacija, prikaže i afirmiše svoju delatnost, ove godine iskoristilo je više od 40 turističkih organizacija iz Srbije, koje su se nadmetale u devet kategorija. Nagrade su najboljima uručile direktorka Turističke organizacije grada Kruševca, Suzana Milosavljević i gradonačelnica grada Kruševca, Jasmina Palurović, koja je prethodno otvorila Festival.
Festival je takmičarskog karaktera, a kriterijumi za dodelu nagrada su bili promocija i unapređenje turističkih potencijala, isticanje autentičnosti regije i kvalitet i orginalnost sadržaja i fotografija.

Jasna Živković,
TO Vršac

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com