Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Ozvaničena saradnja Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Moravsko-šleske oblasti u Češkoj

Ozvaničena saradnja Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Moravsko-šleske oblasti u Češkoj

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i predsednik Privredne komore Moravsko-šleske oblasti u Češkoj Republici Jan Brezina potpisali su u sredu, 17. oktobra, u Ostravi Sporazum o saradnji, u prisustvu direktora Privredne komore Moravsko-šleske oblasti Natali Šitavancove i zamenika guvernera Moravsko-šleske oblasti Jana Krkoške, čime je ozvaničena saradnja između ove dve privredne komore.

Delegacija PKV boravi u dvodnevnoj poseti Češkoj Republici u okviru koje se sastaju privrednici iz metalskog sektora Moravsko-šleske oblasti i Vojvodine - Vojvođanski metal klaster.
Tom prilikom, predsednik Vučurević istakao je da je cilj potpisanog dokumenta unapređenje postojeće ekonomske saradnje između Vojvodine i Moravsko-šleske oblasti proširivanjem postojeće mreže kontakata, kao i uspostavljanjem novih relacija između partnera obe zemlje putem promocije i pospešivanja trgovine dva regiona.
- PKV je, u saradnji sa Evropskom mrežom preduzetnika (EEN) i Privrednom komorom Moravsko-šleske oblasti, organizovala direktne susrete privrednika naša dva regiona iz sektora metalske industrije. Promocija regionalne saradnje jedan je od prioritetnih zadataka PKV. Naš cilj je da pružimo podršku tržišno orijentisanim kompanijama, malim i srednjim preduzećima kako bi proširili oblasti svog poslovanja, povećali izvozne kapacitete, otvarili nova radna mesta i zapošljavali ljude - rekao je Vučurević prilikom potpisivanja Sporazuma.
Dodao je da potpisnici treba da nastave da organizuju susrete privrednika kako bi se unapredio privredni ambijent Republike Srbije i Republike Češke.
U okviru bilateralnih susreta privrednika koji će biti održani u Ostravi, Razvojna agencija Vojvodine prezentovaće investicione potencijale AP Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com