Mon02062023

Poslednja izmena:11:33:43 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Preko 15.000 posetilaca uživalo na trećem Novosadskom Oktoberfestu

Preko 15.000 posetilaca uživalo na trećem Novosadskom Oktoberfestu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

Treći “Novosadski Oktoberfest” održan je 19. i 20. oktobra u punoj hali Master centra Novosadskog sajma.
“Novosadski Oktoberfest” je tokom dva dana posetilo preko 15.000 posetilaca koji su uživali u sjajnom muzičkom programu i ukusima preko 200 različitih piva, kobasicama, perecama.

Manifestacija je tradicionalno svečano otvorena simboličnim otvaranjem prvog pivskog bureta, a gradonačelnik Miloš Vučević je rekao da je ponosan na Novi Sad:
- Svake godine sve više je izlagača i posetilaca, ali i novih malih zanatskih pivara, što je i manir ove manifestacije. Verujem da će festival, uz ovako kvalitetan muzički program u kojem su renomirani regionalni izvođači, biti još posećeniji nego prošle godine. Ponosan sam što je Novi Sad dovoljno veliki da prihvati nove ideje, i bogat ljudima koji imaju viziju i ne plaše se promena. Zadovoljstvo je sarađivati sa svima koji hoće da osmisle sadržaje za kvalitetniji i bolji život - naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.
Otvaranju manifestacije prisustvovali su i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, otpravnik poslova Ambasade Nemačke Dorotea Gizelman, direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap, direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, predsednik „Color Press Group“ Robert Čoban i počasni građanin Novog Sada fudbaler Siniša Mihajlović.
Program festivala počeo je uz zvuke bavarske muzike u izvođenju benda “Kredarice”. Prve večeri, svojim energičnim nastupima, atmosferu do usijanja doveli su “Hladno pivo”, Dejan Petrović Big Band i Love Hunters.
Druge večeri, Novosađani i veliki broj turista, igrali su i pevali uz “Psihomodo pop” koji je nastupio u Novom Sadu posle više od jedne decenije, Zvonka Bogdana, “Zbogom Brus Li”, a treći “Novosadski Oktoberfest” zatvorili su, sada već uveliko domaćini i prijatelji festivala, bend “Orthodox Celts”.
Tokom dnevnog programa, drugog dana festivala, održan je “Battle of the bands” - takmičenje mladih bendova, a pobednik je nagrađen nastupom u zvaničnom programu iste večeri festivala.
Kao i svake godine, održana su takmičenja u nošenju i držanju krigli u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i izbor za najlepšu fotografiju festivala.
“Novosadski Oktoberfest”, u organizaciji kompanije “Color Media Communications”, održava se pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i Nemačko-srpske privredne komore.
Festival su podržali Heineken, Carlsberg, Apatinska pivara, Premijer pivara i “Vojvodinašume”.

Tekst: Jelena Jovičić
Fotografije: Color Media Communications

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com