Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Za treći Novosadski Oktoberfest tražila se karta više

Za treći Novosadski Oktoberfest tražila se karta više

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Summa summarum ovogodišnjeg izdanja Novosadskog Oktoberfest-a održanog 19. i 20. oktobra 2018. u Master centru Novosadskog sajma u organizaciji „Color Press Group“, bila bi: rekordaan broj izlagača, posebno prisustvo predstavnika kraft piva više nego ranijih godina, zabavni program bogatiji i sadržajniji nego ranijih godina. A na sve to su odgovorili pivopije i podržavaoci ovakvog događaja svojim dolaskom u većem broju nego ranijih godina.

U svakom segmentu festival je nadmašio prethodna dva izdanja pa se može očekivati dalji razvoj ove manifestacije koja je ponudila jedan novi koncept dvodnevne zabave zasnovan na, kako su istraživanja pokazala, najpopularnijem alkoholnom piću u Srbiji. Razlog za to je, kako objašnjava stručna javnost, činjenica da je u materijalnom pogledu najdostupnije, najisplativije i najpraktičnije za potrošače. Ne treba zanemariti i pozitivne efekte ovog pića sa malim procentom alkohola koje osvežava i lako gasi žeđ, a bogato je i vitaminom B. Na ruku potrošača ide i činjenica da je ponuda novih pivskih brendova danas u odnosu na deceniju ranije znatno bogatija, a specifične vrste piva celu kategoriju čine interesantnijom. Pivskoj revoluciji doprinela je pojava, posebno u drugoj deceniji ovog veka, proizvodnja zanatskog, kraft piva u malim, mikro i nano pivarama. Osim što je donela osveženje na tržište poznatom po tradicionlnoj proizvodnji domaćih vina i rakija, zanatska piva donose novi kvalitet, ukuse i pristup ovom zanimljivom piću. A upravo ovakve manifestacije doprinose rešavanju gorućih problema sa kojim se od samog početka zanatske pivare suočavaju - marketingom i distribucijom. Da li ima boljeg načina dolaska do potrošača osim letnjih Bear fest-ova, i najvećeg u zemlji pivskog festivala u zatvorenom, Novsadskog Oktoberfesta? Osim piva, posetioci su mogli da uživaju u delikatesnim zalogajima i specijalitetima idealnim da se jedu „s nogu“.
Kvalitan i sadržajno bogat koncertni programom u kojem su nastupili bendovi različitih profila, te različite „zanimacije“ sa pivom, učinili su Oktoberfest interesantnim svim generacijama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com