Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE ODRŽANI DANI VOJVODINE U BEČU

ODRŽANI DANI VOJVODINE U BEČU

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Turistička organizacija Vojvodine je u četvrtak, 18.10.2018. godine, organizovala Dane Vojvodine u Beču. Ova manifestacija je održana u centru Beča, u IDEAHOUSE medijskom centru.
U okviru Dana Vojvodine održana je konferencija za medije, na kojoj su govorili dr Nataša Pavlović, direktorica Turističke organizacije Vojvodine i Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine. Mediji su upoznati sa raznovrsnom ponudom Vojvodine i raznovrsnim oblicima turizma koji su u njoj zastupljeni.

Pored prezentacije o Vojvodini, posetioci su imali priliku i da uživaju u ukusima vojvođanske kuhinje, u okviru vojvođanskog fruštuka i vojvođanske večeri i na licu mesta osete čari vojvođanske gastronomije. Specijalitete vojvođanske kuhinje prezentovali su „Salaš 137“ i čarda „Bata Pežo“.
Takođe svoju ponudu na ovoj manifestaciji predstavili su i brojni privrednici: „Truf truf“, proizvođači proizvoda od  tartufa, „Ecovital“, proizvođač posebnih vrsta ulja, vinarija „Zvonko Bogdan“, vinarija „Kiš“, zatim Turističke organizacije Inđije, Sremskih Karlovaca i Subotice.
Na trgu kod Albertina opere održan je koncert vojvođanskog tamburaškog orkestra „Od Baha do sevdaha“, gde su posetioci, uživali uz zvuke tradicionalne vojvođanske muzike.
U okviru Dana Vojvodine, organizovani su bilateralni sastanci, sa turističkim agencijama, medijskim kućama, turoperaterima.
Takođe direktorku Turističke organizacije Vojvodine Natašu Pavlović i predsednika Privredne komore Vojvodine Boška Vučurevića, primio je predsednik Privredne komore Beča, Valter Ruk.
Građani Beča, pokazalo se, su veoma zainteresovani za Vojvodinu, kao turističku destinaciju, pre svega, zbog brojnih kulturno- istorijskih spomenika koji svedoče o preplitanju kulturnog nasleđa, naših dveju zemalja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com