Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Lonely Planet proglasio Novi Sad za jednu od najboljih svetskih destinacija u 2019. godini

Lonely Planet proglasio Novi Sad za jednu od najboljih svetskih destinacija u 2019. godini

  • PDF

Turistička organizacija Srbije ima veliko zadovoljstvo da objavi da je Novi Sad od strane čuvenog vodiča i magazina „Lonely Planet“ proglašen jednom od najboljih svetskih gradskih destinacija za turizam u 2019. godini.
Novi Sad, kao Evropska prestonica mladih 2019. i Evropska prestonica kulture 2021.,  dobija i priznanje Lonely Planet’s Best in Travel 2019 - dugo očekivane i poželjne kolekcije najboljih turističkih destinacija na svetu koje nude nove trendove i iskustva turistima u narednoj godini.

- Elegantan i opušten, Novi Sad dolazi u centar pažnje turista, uprkos svom statusu drugog po veličini grada - kažu sa ushićenjem i u  Lonely Planet-u.
Nezaboravna iskustva u gradu preporučena od strane eksperata Lonely Planet-a uključuju kako provođenje opuštenog popodneva na peščanoj plaži Štranda i u zelenom raju Ribarskog ostrva, tako i uživanje u gastronomskoj zabavi u tradicionalnoj vojvođanskoj kafani.
Tom Hall, glavni urednik  Lonely Planet-a, rekao je:
- Novi Sad dolazi na svoje i s pravom prima globalno priznanje. Pošto je grad Evropska prestonica mladih 2019. godine, Donji grad Petrovaradinske tvrđave će biti podmlađen, dok je nekadašnja zapuštena Kineska četvrt pretvorena u oblast alternativne kulture. Dodajte na to novosadsku izuzetnu austrougarsku arhitekturu, kao i niz vrednih galerija, muzeja i pozorišta i lako je videti zašto je ovo postala destinacija koja se mora videti.
Novi Sad je zauzeo  treće mesto na listi najboljih gradskih destinacija u 2019. godini. 
- Izuzetno smo ponosni na Novi Sad i novo međunarodno priznanje koje dobija kao turistička destinacija. Nakon dugogodišnje promocije koju su partnerski vodile Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Novog Sada, kao i ranije osvojenog priznanja Serbia best in travel 2015, Marija Labović, direktor Turističke organizacije Srbije je dodala: 
- Za sve nas ovo je kako priznanje za pozicioniranje Novog Sada u prethodnom periodu, tako i podstrek za dalje promotivne aktivnosti kako bismo u Srbiju doveli što veći broj turista.
Lonely Planet je vodeća turistička medijska kompanija i svetski brend turističkog vodiča broj jedan, koji pruža inspirativne i pouzdane informacije za sve kategorije putnika još od 1973. godine. Tokom protekle četiri decenije štampano je preko 145 miliona vodiča.  Lonely Planet se može naći na lonelyplanet.com,  i ima 14 miliona pratilaca na Facebook-u (facebook.com/lonelyplanet), Twitter-u (@lonelyplanet), Instagram-u (instagram.com/lonelyplanet.

Olga Baletić, TOS

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com