Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Vršačka vina na Festivalu u Temišvaru

Vršačka vina na Festivalu u Temišvaru

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

Festival vina, osamnaesti po redu, održan je od 26. - 28. oktobra u Temišvaru - Rumuniji.
Grad Temišvar i Gradski dom kulture u saradnji sa partnerima savezom Srba u Temišvaru, organizovali su na centralnom trgu jesenji vinski festival, koji je okupio veliki broj posetilaca.

Vršački vinari imali su priliku da predstave svoja vina, među renomiranim vinarijama iz Rumunije. Najpoznatija vinarija iz Rumunije Rekaš iz okoline Temišvara i vršačka vina kupinovo  - Dušana Tatalovića,  Vržole - Nikole Cuculja i porodična vina iz Gudurice – Selecta, izazvala su veoma veliko interesovanje i bila izuzetno popularna u ova tri dana trajanja vinskog praznika u Temišvaru.
Vinski štand Turističke organizacije Vršac,posetio je i generalni konzul Republike Srbije u Rumuniji g-din Vladan Tadić.
Žitelji Rumunije i veliki broj turista, koji su posetili Temišvar  u toku proteklog vikenda, uverili su se u kvalitet kako vina tako i turističke ponude grada Vršca. Rumuni, njihovi gosti i puno turista koji su boravili u Temišvaru, sa zadovoljstvom su degustirali vršačka vina, a mnogi su zainteresovani za  posetu Vršcu, koju su i najavili.

Tekst i foto:
Jasna Živković, TO Vršac

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com