Sun07212024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Proglašene najbolje učeničke ideje u okviru projekta Omladinske prestonice Evrope Novi Sad

Proglašene najbolje učeničke ideje u okviru projekta Omladinske prestonice Evrope Novi Sad

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 7
  • Sledeća

Na ceremoji u Gradskoj kući, svečano su proglašene pobedničke učeničke ideje nastale u okviru projekta Omladinske Prestonice Evrope - Uključi se, pronađi rešenje.  Reč je o projektku Participativnog budžetiranja u okviru kog devet novosadskih srednjih škola dobija po 50 hiljada dinara za realizaciju jedne učeničke ideje.

- Veoma sam ponosan na ovu akciju koju stvaramo za potrebe omladinske populacije. Sama poruka - Uključi se, pronađi rešenje, veoma je značajna, jer želimo da što više omladine participira u svakom segmentu društva, tako što će u svoju kreativnost uključiti inovacije -  kazao je član gradskog veća za sport i omladinu, Ognjen Cvjetićanin.
Omladinska prestonica Evrope Novi Sad - OPENS, projekat je pokrenuo uz podršku Grada i pokrajinskog skretarijata za obrazovanje u aprilu ove godine, sa ciljem da se mladi, što ranije nauče koliko je važno uključivanje u društvo i svoju zajednicu.
- Jedan od stubova naše aplikacije govori o društvenim inovacijama i mi smo, kroz to, želeli da uvedemo element paricipativnog budžetiranja. Pozvali smo sve škole i učenike koje žele da se priključe ovom projektu predlože šta bi želeli da promene i unaprede u svojim školama. Svi predlozi su prošle glasački krug i na taj način su učenici kreirali i učesvovali u osmišljavanju ideja - objasnio je koordinator OPENS-a, Vukašin Grozdanović.
Sledeći korak jeste realizacija ideja. Devet učeničkih ideja biće  realizovano u srednjim školama do kraja ove godine.
Naredne godine, poručuju iz OPENS-a, čeka na mnogo zahtevniji proces, budući da se očekuje učešće većeg broja škola.

Tekst: Ivana Miloradov
Foto: Vladimir Veličković

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com