Sun05262024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Prvi grčko-srpski turistički forum u Solunu

Prvi grčko-srpski turistički forum u Solunu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Prvi grčko-srpski turistički forum u organizaciji Grčko-srpske komore Severne Grčke, a u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine (PKV), održan je u petak, 09.11.2018. godine u Kongresnom centru „Velidis“ u Solunu.
U svom obraćanju učesnicima, predsednik PKV Boško Vučurević istakao je da je Forum izvrsna prilika za umrežavanje privrednika, kao i za predstavljanje turističkih potencijala Vojvodine.
- Turizam je spona između država, a Srbi i Grci već imaju duge i jake veze. Sve više grčkih turista posećuje Srbiju i otkriva brojne mogućnosti koje naša zemlja nudi. Na taj način, održavaju se dobri odnosi, a turistička kretanja stvaraju i stabilniju ekonomiju. S obzirom da Grčku i Srbiju povezuje mnoštvo zajedničkih kulturnih, istorijskih, religijskih i turističkih karakteristika, današnji turistički Forum pruža mogućnost za njihovu promociju, koja je neizbežan turistički alat - rekao je Vučurević.

Predstavio je i neke od mnogih motiva za dolazak turista u Vojvodinu kao nezaobilaznu destinaciju za domaće i strane turiste.
- Vojvodina raspolaže sa preko 60 hotela različitih kategorija, kapaciteta preko 4.000 ležajeva što omogućava boravak kako poslovnim, tako i turistima koji dolaze u razgledanje i obilazak Vojvodine - dodao je Vučurević.
Prvi grčko-srpski turistički forum namenjen je svima koji su uključeni u sektor turizma i zainteresovani za razvoj i proširenje poslovnih aktivnosti u Republici Srbiji i Republici Grčkoj.
Na Forumu su učestvovali predstavnici PKV, Privredne komore Srbije, Privredne komore Republike Srpske, Turističke organizacije Vojvodine, Novog Sada, Beograda, Niša, Banja Luke i predstavnici Novosadskog sajma, kao i predstavnici smeštajnih kapaciteta iz Vojvodine. Oni su predstavili turističke kapacitete Vojvodine i Srbije kroz održane prezentacije, a potom učestvovali i u bilateralnim razgovorima sa skoro 100 predstavnika grčkih kompanija i poslovnih asocijacija. Svoje proizvode i turističke ponude predstavili su u izložbenom prostoru sajma „Filoksenija“ u Solunu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com