Fri05242024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Veliki uspeh studenata hotelijerstva na takmičenju u Makarskoj

Veliki uspeh studenata hotelijerstva na takmičenju u Makarskoj

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Već četvrtu godinu za redom u Makarskoj se održava međunarodno takmičenje konobara, barmena, barista i restorana. Ove godine "Grand gourmet 2018" održan je od 6. do 9. novembra 2018. godine  u hotelu Meteor.

U disciplini takmičenja restorana studenti Mirko Miljanović i Vladimir Jež (PMF) su besprekorno pripremili i uslužili prošireni meni od četiri ganga. Osvojili su prvo mesto u generalnom plasmanu za šta su nagrađeni zlatnom medaljom i plaketom ukupnog pobednika na takmičenju.
Na međunarodnom takmičenju barmena u pripremanju aperitivnih i dugih koktela, u organizaciji SKMER-a i Hrvatskog udruženja barmena, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno - matematičkog fakulteta u Novom Sadu (PMF) predstavljalo je četvoro studenata koji su osvojili značajne nagrade.
Ana Nedić predstavila je koktel "Corolia", za koji je osvojila je prvo mesto za najbolji dugi koktel na takmičenju.
Nikola Momčilov osvojio je prvu nagradu u kategoriji "Finest call" za aperitivni koktel "Red Bullet". Drugo mesto u istoj kategoriji osvojila je Ana Balind sa svojim koktelom "Neoplantensis".
Isidora Farkaš osvojila je treće mesto u kategoriji Long Drink Finest call" sa koktelom "Danube Kiss".
Takmičenje barmena je ocenjivano prema kriterijuma Međunarodne asocijacije barmena (IBA).
Tim studenata predvodili su nastavnici veština Milorad Todorović i Goran Radivojević. U obuci studenata za takmičenje veliki doprinos dala je i dr Bojana Kalenjuk.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com