Sat12022023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Uspeh srpskog tima na jednom od najvećih sajmova kreativnosti u svetu

Uspeh srpskog tima na jednom od najvećih sajmova kreativnosti u svetu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 7
  • Sledeća

Delegacija Serbia Fashion Weeka predstavljala je našu zemlju na Design & Creativity Week Chengdu, najvećem sajmu kreativnosti u Kini, a jednom od najvećih te vrste u svetu.
Kao jedina licencirana nedelja mode u Srbiji i najveća modna manifestacija u Jugoistočnoj Evropi, Serbia Fashon Week je dobio poziv da predstavlja našu zemlju na Design & Creativity Week Chengdu, najvećem sajmu kreativnih industrija u Kini.

Deo tima naše nacionalne Nedelje mode predvođen Svetlanom Horvat, otputovao je u Kinu, u grad Čengdu, gde je prethodnih nekoliko dana dostojno predstavljao srpsku kreativnost na sajamskoj manifestaciji koju svake godine poseti više od dva i po miliona posetilaca.
Na štandu Srbije bile su izložene kreacije srpskog dizajnera Zvonka Markovića i njegove koleginice Nataše Župac, čija kolekcija „Azbuka“ je zahvaljujući Serbia Fashion Weeku nedavno prikazana na milanskoj Nedelji mode. U srpskom kutku na Design & Creativity Week Chengdu bile su izložene i torbe dizajnerke Ivane Mišić, kao i nakit koji je dizajnirala Jovana Živković.
Predsednica Serbia Fashion Weeka, Svetlana Horvat, imala je čast da na seminarskom delu ovog sajma održi predavanje i na taj način predstavi modnu scenu Srbije.
Uspeh koji su predstavnici naše zemlje postigli u Kini rezultirao je potpisivanjem protokola o saradnji između Serbia Fashion Weekaa,  Creativity & Design Week Chengdu i Asocijacije 16+1.
- Ponosna sam na sve ono što smo postigli učešćem na tako značajnoj manifestaciji kao što je Design & Creativity Week Chengdu, a posebno me raduje potpisivanje protokola o saradnji FW i Asocijacije 16 zemelja Centralne i Istočne Evrope + Kina. Potpisali smo protokol o saradnji u čak 6 projekata, iz oblasti edukacije, dizajna, razmene znanja i kreativnosti, do međunarodnih projekata i zastupanja Asocijacije 16+1 na trećem tržištu. Ovih 6 projekata Serbia Fashion Week će implementirati zajedno sa partnerom - Asocijacijom 16+1 Chengdu - Kina. Raduje me što smo i mi dali doprinos širenju saradnje pre svega sa ovom prijateljskom zemljom, ali i evropskim državama koje su članice ove asocijacije - rekla je po povratku u Srbiju Svetlana Horvat, koju očekuju finalne pripreme za 11. Serbia Fashion Week od 21. do 16. novembra u Novom Sadu.

Saša Tošić, direktor
Agencija Kreativni TIM

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com