Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE TAKMIČENJE U BESEDNIŠTVU NA PRAVNOM FAKULTETU ZA PRIVREDU I PRAVOSUĐE U NOVOM SADU

TAKMIČENJE U BESEDNIŠTVU NA PRAVNOM FAKULTETU ZA PRIVREDU I PRAVOSUĐE U NOVOM SADU

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Osmo po redu takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u utorak, 20. novembra 2018. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. I ove godine publika je pored beseda studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu imala priliku da čuje i besede maturanata koji dolaze iz novosadskih gimnazija: „Isidora Sekulić“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Laza Kostić“, Karlovačke gimnazije i Računarske gimnazija „Smart“
Maturanti su se takmičili u kategoriji slobodna tema, dok su studenti govorili na temu „Uspeh nije konačan, neuspeh nije fatalan. Ono što jeste važno, je hrabrost da se nastavi dalje“ -  Vinston Čerčil.

Nakon što su takmičari izveli svoje besede, žiri u kome je bilo pet članova: prvakinja Drame Srpskog narodnog pozorišta Gordana Đurević Dimić, prof. dr Biljana Đurović, vanredni profesor na Fakultetu savremenih umetnosti, prof. dr Mirko Kulić, rektor Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, prof. dr Milorad Bejatović, redovni profesor na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu i predsednik žirija dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof.dr Marko Carić, odlučio je da je svoju besedu među maturantima najbolje izveo učenik gimnazije „Laza Kostić“ - Aleksandar Malešević, dok je titula najboljeg govornika među studentima pripala Marku Vujakoviću, studentu četvrte godine.
Pobednik u kategoriji maturanata je osvojio putovanje u Milano za dve osobe, dok je pobednik u kategoriji studenata osvojio 30% popusta na školarinu za tekuću godinu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.
Manifestaciju je uveličao Slaven Balać učenik III razreda srednje muzičke škole „Isidor Bajić“ i vokalna grupa „Muzika srca“. Nakon završetka manifestacije upriličen je koktel za sve zvanice.
Predsednik žirija prof. dr Marko Carić istakao je da su pobednici imali izuzetno ubedljiv nastup i da  ih je od ostalih takmičara izdvojila i odlična obrada teme.
Po rečima organizatorke takmičenja, prodekana za međunarodnu saradnju na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, doc. dr Marijane Mladenov, cilj održavanja ovog takmičenja jeste da se mladim ljudima ukaže na značaj koji sloboda govora i negovanje lepote srpskog jezika imaju u svakodnevnom životu.

Dijana Borenović.
Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com