Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Deseti Sajam turizma u Kragujevcu

Deseti Sajam turizma u Kragujevcu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Deseti, jubilarni Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma biće održan od 23. do 25. novembra u hali "Šumadija sajma" u Kragujevcu. Sajam je otvoren od 10 do 18 časova, dok će u nedelju će biti zvanično zatvoren u 15 časova, posle dodele nagrada najboljima. Sajam organizuju Gradska turistička organizacija "Kragujevac" i "Šumadija sajam", a pokrovitelji su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i grad Kragujevac. 

Na sajmu u Kragujevcu izlagaće preko 100 nacionalnih, regionalnih i lokalnih turističkih organizacije iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Grčke, kao i banjska i klimatska lečilišta, zdravstveno-rekreativni i sportski centri, smeštajni i ugostiteljski objekti, osiguravajuće kuće, banke, obrazovne ustanove koje školuju buduće turističke radnike, kao i YUTA sa predstavnicima turističkih agencija.
Za izlagače, turističke radnike, i posetioce organizovana su stručna predavanja, brojne promocije, vodičke ture i prateći zabavni program.
Edukativne radionice biće održane u Medija centru. O problemima agencija i putnika do kojih može da dođe zbog otkazivanja putovanja, o načinima obezbeđenja i aktiviranja garancije, limitima pokrića i brzini naknade oštećenim putnicima, govoriće Vera Božić Trefalt, v.d. pomoćnika Ministara trgovine, turizma i telekomunikacija i Aleksandar Seničić, direktor YUTA-e. IPARD program i podsticajna sredstva za razvoj ruralnog turizma u Republici Srbiji teme su predavanja Aleksandra Bogićevića, pomoćnik Ministra poljoprivrede i Lidije Aćimović, rukovodioca Grupe za agroekonomske mere i lokalne inicijative u Ministarstvu poljoprivrede.
Strategije razvoja i predlog modela upravljanja destinacijom Šumadija i Pomoravlje (DMO) tema je radionice koju će voditi Ivana Antonijević, savetnik za turizam i ruralni razvoj u RRA "Braničevo-Podunavlje", dok će o razvoju i primeni društvenih mreža u turizmu govoriti Đorđe Antonijević iz firme Location4me.
Turističke organizacije Kraljeva, Trstenika, Centralne i Istočne Srbije, kao i turistička organizacija Kragujevca, organizovaće posebne prezentacije na svojim štandovima i na bini.
Tokom Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma, u hali Šumadija sajma, paralelno je organizovan i šesti Sajam zimnice, za koji takođe vlada veliko interesovanje izlagača, a posetiocima predstavlja odličnu priliku za snabdevanje domaćim proizvodima. GTO "Kragujevac" okuplja pojedince i udruženja seoskih domaćinstava, žena i zanatlija, koji se bave tradicionalnom pripremom zimnice.
Za posetioce će biti organizovane zanimljive prezentacije i nagradne igre. Naime,  ulaznice po ceni od 100 dinara za individualne posetioce i 50 RSD za kolektivne posete (više od deset posetilaca), zapravo su vaučeri za dobijanje vrednih nagrada među kojima su doček Nove godine u Crnoj Gori, tri letovanja u Grčkkoj, boravak na našim planinama i u banjama, hotelima i seoskim domaćinstvima u svim delovima Srbije.
Na štandu Gradske turističke organizacije "Kragujevac", biće organizovana posebna nagradna igra u kojoj se dobijaju besplatne karte za sve vodičke ture koje će biti organizovane sledeće godine.
Izgled štandova, atraktivnost promocija i propagandni materijali izlagača, biće ocenjivani i poslednjeg dana sajma biće dodeljene nagrade u kategorijama: najuspešnija promocija; najbolje uređen izlagački prostor i najbolji promotivni materijal.
I ove godine na Sajmu će se predstaviti naša kulturno umetnička društva i pojedinci, čuvari narodne baštine, KUD „Vuk Karađić“ iz Badnjevca, Srpski ansambl "Smilje", CZNTK "Abrašević",  AFA "Svetozar Marković" i pevačka grupa "Studenac", KC "Radoje Domanović" iz Rače, Folklorni ansambl "Karanovac iz Kraljeva, UZNTK "Šumadija" iz Batočine, KUD "Gruža" i KUD "Stevan Knićanin" iz Knića.
Prezentaciju priprema i grčka regija Leptokarija, Pijerija, promo filmom na štandu GTO "Kragujevac" i prezentacijom grčkih specijaliteta uz tradicionalan buzuki, kao i Novi Bečej, pripremom specijaliteta na platou ispred hale Šumadija sajma, a biće održano i takmičenje u kuvanju rakije. Topola će predstaviti Vizitorski centar "mesto za kraljevski odmor", Levač će promovisati "Pasuljijadu", a Despotovac gastronomsku ponudu restorana "Lepo Mesto" na Lisinama.
Organizatori očekuju da će bogata turistička ponuda, odlično organizovane prezentacije, Sajam zimnice kao i nikad bogatiji nagradni fond privući veliki broj posetilaca.
Dobro došli na deseti Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma!

Autori teksta: Jasmina Marković Milenković & Snežana Milisavljević

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com