Wed02012023

Poslednja izmena:11:33:43 AM

Back KULTURA IZLOŽBE Furiozan početak Serbia Fashion Week-a jesen 2018

Furiozan početak Serbia Fashion Week-a jesen 2018

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Posle svečanog otvaranja Srpske nedelje mode, 21. novembra u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu izložbom akademske slikarke Ivanke Jevtović “Sećanje - tuga i lepota” u četvrtak, drugog dana festivala u Kulturnoj stanici Eđšeg, organizatori su svojoj vernoj publici pripremili još jedan neponovljiv diživljaj. U prelepom ambijentu Eđšega, kao rezultat saradnje SFW-a i Evropske prestonice kulture 2021, predstavljeni su mladi talenti, studenti modnog dizajna, finalisti takmičenja evropske i srpske platforme.

Predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i SFW-a gospođa Svetlana Horvat je objasnila da kao i svaki put do sada, SFW započinje predstavljanjem finalista nacionalnog i internacionalnog takmičenja, a o najboljima odluku donosi stručan žiri u toku sutrašnjeg dana. Publika je mogla da vidi sve finaliste osim dvojice, jednog iz Barselone, dugog iz Bukurešta, koji su poslali svoje radove i koji će se naći u konkurenciji sa ostalima. O impresijama sa ove večeri gospođa Horvat kaže da su fantastične:
- Tačno se vidi kada na pistu izađe model koji je radio neki student, mlad čovek i to pre svega po upečatljivoj eksploziji mašte, kreaciji toliko drugačijoj od svega do sada viđenog. Uvek najviše uživam u ovom revijama. Ovoj reviji prethodio je pravi spektakl priređen od strane predstavnika Visoke mode Francuske i potpredsednika festivala, gospodina Emerika Fransoa (Eymeric Francois). Ovu specijalnu reviju za sve prisutne gospođa Horvat je nazvala privilegijom. Ovaj kreator je, naime, u roku od petnaest minuta, „obukao“ tri manekneke u raskošne večernje haljine. Za to su mu bila potrebna samo tri materijala i makaze, i sve to pred zadivljenom novosadskom publikom.
- To je nešto što mogu da urade samo vrhunski umetnici - prokomentarisala je Svetlana Horvat i dodala:
- To se retko viđa i tako veliki kreatori to nerado čine. Ali, gospodin Emerik je želeo da ovim mladim ljudima, koji su nastupili posle njegovog performansa, pokaže kako to rade veliki majstori. I u tome je uspeo. Publika je ovo razumela kao još jedan poklon iz prebogate riznice poklona SFW-a, kojima svake godine s proleća i s jeseni organizatori ovog festivala darivaju poštovaoce mode. SFW trećeg dana se seli u Master centar Novosadskog sajma, kada počinju velike modne revije poznatih kreatora.
Više fotografija na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topserbia/media_set?set=a.2373196729360473&type=3

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com