Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Poruka najmlađima: Sport poboljšava kvalitet života

Poruka najmlađima: Sport poboljšava kvalitet života

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 9
  • Sledeća

Udruženje građana "NAŠ ZDRAV GRAD" i odbojkaški klub "Vojvodina", su u osnovnoj školi "Branko Radičević" u Novom Sadu održali predavanje deci petih razreda na temu sporta, o dobrim i korisnim stvarima koje sport sa sobom nosi. Kako kroz razvoj i poboljšanje zdravlja, tako i kroz razvoj socijalnih veština, timskog duha, saradnje, moralnih vrednosti i drugo. Predavači su bili predsednik UG "Naš zdrav grad“ Vladimir Šiška, generalni direktor OK "Vojvodina" Nikola Salatić i aktivni igrač OK "Vojvodina" Pavle Perić.
Osim predavanja donirane su odbojkaške lopte za trening, profesionalne odbojkaške lopte za utakmice kao i odbojkaška mreža.

- Mi imamo za cilj poboljšanje kvaliteta života građana u našem gradu, u svim aspektima života, pa tako i u sportu i zato smo danas došli kod vas u školu da vam ukažemo na sve lepe stvari koje bavljenje sportom sa sobom nosi, kao i da vam doniramo ove lopte i mrežu za odbojku. Kao bivši đak ove škole, smatram da danas ništa ne dajemo nego samo vraćamo delić onoga što je ova škola pružila, kao i ovaj grad svima nama - rekao je Vladimir Šiška predsednik UG "Naš zdrav grad“ prilikom uručenja lopti i mreže školi.
Generalni direktor OK "Vojvodina", Nikola Salatić, je istakao da je  bavljenje sportom jako važno za učenike, ali je isto tako važno i obrazovanje.
- Fizički i psihički umor potiru jedan drugog, pa tako kada se umorite od učenja vi idite da se bavite sportom i obrnuto. Pravi primer je naš igrač koji je ovde sa nama, Pavle Perić, koji je uspešan sportista i dobar student - naglasio je Salatić.
- Ovom akcijom smo postigli maksimalan efekat, osećam potrebu da se zahvalim organizatorima akcije iz UG "Naš zdrav grad" i OK "Vojvodina", na korisnom predavanju i sportskim poklonima i voleo bih da ovakvu ili sličnu akciju ponovimo - izjavio je direktor OŠ "Branko Radičević" Aleksandar Maletin.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com