Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička organizacija Vršac poziva na manifestaciju Praznične đakonije

Turistička organizacija Vršac poziva na manifestaciju Praznične đakonije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Izložba praznične trpeze, domaće radinosti, suvenira i raznih đakonija u vreme slava, Božića i Nove godinei ove godine će se tradicionalno odigrati u velikoj sali hotela “Srbija“. Po deveti put Vrščani na ovaj način promovišu kulturu i tradiciju ne samo Vojvodine već  i ostalih krajeva Srbije. Cilj ovakvih manifestacija je očuvanje i promocija starih običaja, tradicionalno pripremanje hrane, postavljanje trpeze i izrada suvenira sa motivima inspirisanim brojnim nacijama koje žive na ovom području, a sve to ukomponovano sa modernim trendovima.

Na jednom mestu se prepliću staro i novo, iskustvo i ljubav prema pripremi jela, dekoraciji trpeze, ručnim radovima, tako da ni jedan posetilac ne može ostati ravnodušan pred vrednim rukama učesnika.
Poznato je da je bantaska kuhinja inspirisana receptima brojnih nacija, koje na tom području žive, zbog čega se božićna i novogodišnja trpeza razlikuju od mesta do mesta. Kako bi se šira javnost upoznala sa svim tim ukusima, godinama se organizuje manifestacija ''Praznične đakonije“.
Vešte ruke vršačkih domaćica, ali i gošći sa strana, pripremiće pravu gozbu, koja će kao i do sada u velikoj sali hotela „Srbija“ i ove godine privući brojne gastronome. Bogato ukrašene trpeze, glavna posna i mrsna jela ... Naravno sve to uz raskošne ukuse vršačkih vina upotpunjeno prazničnim dekoracijama.
Izložba je i prodajnog karaktera tako da svi posetioci mogu kupiti narodne rukotvorine, originalne i unikatne božićne i novogodišnje ukrase kao i autentične gastronomske specijalitete.
U sklopu izložbe održava se i takmičenje ”Slavska pogača” gde se domaćice nadmeću u spremanju pogača u nekoliko kategorija
Dobrodošli na vršačke „Praznične đakonije“, u subotu, 15. decembra , velika sala hotela ''Srbija'' od 10 do 18 časova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com