Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back HRANA I PIĆE VINO Osmog decembra osmi put ocenjivaće se i piti Nova vina Potisja u Žablju

Osmog decembra osmi put ocenjivaće se i piti Nova vina Potisja u Žablju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

Turistička organizacija opštine Žabalj poziva na manifestaciju „Nova vina Potisja“ koja će se održati u subotu, 8. decembra 2018. godine u restoranu “Naša lovačka priča”, Svetozara Miletića 33.

Ovu, svake godine sve posećeniju i uspešniju vinsku manifestaciju organizuje Turistička organizacija sa partnerima, već osmu godinu zaredom. Manifestacija svake godine okupi oko 30 proizvođača vina i drugih poljoprivrednih proizvoda.
Programom manifestacije predviđeno je da doček gostiju bude do 14h, nakon čega će somelijer i vinski sudija Ljubica Radan održati predavanje na temu „Tehnologija prerade vinskih sorti Potisja“.
Sledi jednočasovna panel diskusija na temu „Postavljenje nove turističke rute Put meda i sira” (predstavnici Sekretarijata za privredu i turizam/poljoprivrede, proizvođači,), a potom od 16:30 - 17:30 ručak za učesnike.
Od 18:00 je zvanično otvaranje manifestacije, nakon čega će uslediti proglašenje najboljih vina uz dodelu priznanja. Svakako za posetioce će biti najinteresantnija degustacija novog vina i lokalnih proizvoda uz muziku tamburaškog orkestra  “Da zna zora”.
Prijem uzoraka je 3. i 4. decembra 2018. (ponedeljak-utorak) od 14-19 sati, a u sredu, 5. decembra od 8-12 sati.
Ocenjivanje vina stručna komisija obaviće 5. decembra, a proglašenje rezultata i dodela priznanja je 8. decembra (subota) nešto posle 18 sati.
Uslovi za davanje uzoraka su uobičajeni. Zainteresovani vinari treba da od svake vrste vina predaju 3 boce od 0,75l. Na boci obavezno treba naznačiti ime proizvođača, mesto stanovanja, vrstu vina i godinu proizvodnje. Donacija za organizaciju ocenjivanja iznosi 300 dinara po uzorku.
Detaljnije nformacije možete da saznate od Gavre Botića putem telefona broj 0649310209; ili e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com