Tue07162024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Otvoren projekat IDENTIS-Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa Region

Otvoren projekat IDENTIS-Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa Region

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 15
  • Sledeća

Povodom otvaranja projekta “Integrated Developmnent of Natural and Cultural Tourism in Tisa River Region”, u Privrednoj komori Vojvodine održana je konferencija kojoj su prisustvovali predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Privredne komore Vojvodine, turističkih organizacija, zaštićenih prirodnih dobara, kao i predstavnici medijskih kuća.

Uvodnu reč dao je projekt menadžer mr Dejan Mak, a potom se ispred Turističke organizacije Vojvodine prisutnima obratila direktorica, dr Nataša Pavlović, dok je ispred Županije Čongrad, o saradnji na projektu govorila potpredsednica dr Beata Kovač.
Turističkoj organizaciji Vojvodine, dodeljen je još jedan projekat (IPA-CBC) sa Republikom Mađarskom, pored projekta ViCTour, koji se realizuje u saradnji  sa Republikom Hrvatskom, a utiče na unapređenje kulturnog turizma u Sremu. Kao vodeći partner na projektu Turistička organizacija Vojvodine, zajedno sa Čongrad županijom unaprediće još jedno područje u Vojvodini. Reč je o Potisju i jedanaest opština koje su njime obuhvaćene.
Projekat “IDENTIS” ( Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa Region) predstavlja udruženu inicijativu oba partnera uključenih u svaki segment razvoja. Prioritet je rešavanje problema vezanih za manjak turističke ponude. Partneri su se usaglasilli oko potencijala jedinstvene turističke ponude ovog regiona, koja bi mogla biti zanimljiva kako lokalnom stanovništvu, tako i inostranim turistima.
Očekivani glavni rezultat projekta je povećanje broja posetilaca kulturnog nasleđa i atrakcija u Potisju, kao i uspostavljanje saradnje između turističkih organizacija, operatora, kompanija i stanovništva dve susedne države.

Više fotografija sa otvarajuće konferencije IPA projekta prekogranične saradnje IDENTIS HU-SRB, možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topserbia/media_set?set=a.2383728554973957&type=3.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com