Fri04192024

Poslednja izmena:08:43:12 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Dragana Milošević primila delegaciju iz Istre

Dragana Milošević primila delegaciju iz Istre

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Dragana Milošević, razgovarala je u petak, 30. novembra 2018. godine, u Pokrajinskoj vladi, o nastavku već tradicionalne saradnje sa delegacijom Istarske županije, načelnikom za kulturu, Vladimirom Torbicom, i direktorkom Istarske kulturne agencije, Aleksandrom Vinkerlić.

- Kulturna saradnja dve regije treba i ove godine da se nastavi dobrim i kvalitetnim programima, kroz manifestacije kao što su „Dani Istre u Vojvodini“ i „Dani Vojvodine u Istri“, koje bi bile sadržajnije uključivanjem i većeg broja institucija kulture u Vojvodini, zatim i u zajedničkim projektima koji za cilj imaju popularizaciju kulture u svim njenim segmentima - istakla je Dragana Milošević.
U tom smislu, naglasila je Miloševićeva, naša prednost je što će Novi Sad 2021. godine biti Evropska prestonica kulture, te je i ova manifestacija samim tim deo naše regionalne saradnje koja može, kroz projektnu saradnju sa Fondacijom „Novi Sad 2021“, još više da doprinese bogatstvu kulturnih sadržaja u obe regije.
Vladimir Torbica i Aleksandra Vinkerlić su ovom prilikom izneli niz predloga i sadržaja, koji bi sledeće godine bili deo programa obeležavanja manifestacije „Dani Istre u Vojvodini“.
Podsetimo, privredna delegacija Vojvodine na čelu sa predsednikom Igorom Mirovićem, potpredsednikom Đorđem Milićevićem, Pokrajinskim sekretarom za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Draganom Milošević i direktoricom Turističke organizacije Vojvodina, boravila je od 14-16. juna ove godine u vrlo uspešnoj poseti gradu Puli, gde je dogovoreno da se uz kulturnu saradnju ustanovljenu još 2006. godine, saradnja unapredi u brojnim zajedničkim projektima. Na sastanku predstavnika Istarske županije, koju je predvodio istarski župan Valter Flega, sa vojvođanskim premijerom Mirovićem, načelno je dogovoreno da će Novi Sad biti partner 12. Festivala srpske kulture u Istri 2020. godine, na kojem će se ujedno Novi Sad promovisati kao Evropska prestonica kulture 2021. godine.
Istra i Vojvodina imaju mnogo sličnosti i u tom smislu to je razlog više za uzajamno povezivanje. A da je zaista tako, videlo se u, nazivimo to, „uzvratnoj poseti“ Istrana Vojvodini, tokom koje se kroz izložbu velikog umetnika, grafičkog dizajnera Predraga Spasojevića (1959. – 2010.) u Muzeju Vojvodine i doikumentarnim filmom pod istim nazivom prikazanim u Kulturnom centru Novog Sada, to još jednom potvrdilo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com