Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Specijalna nagrada za CNTK Abrašević

Specijalna nagrada za CNTK Abrašević

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Na nedavno održanom Desetom  međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma specijalna nagrada za doprinos razvoju turizma na teritoriji Kragujevca, za međusobnu saradnju i podršku, dodeljena je Centru za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ (CNTK). Nagrada je otišla u prave ruke. Naš „Abrašević“ lepotom igara i pesama folklornog ansambla i pevača solista pronosi slavu Kragujevca širom sveta. To je činio i u godini kada naš grad obeležava dva veka od kada je postao prva prestonica moderne Srbije.

Zahvaljujući dugogodišnjoj izvanrednoj saradnji Gradske turističke organizacije „Kragujevac“ (GTO) i Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ svake godine su folklor i veliki narodni orkestar odabranim tradicionalnim igrama i pesmama zastupljeni na Sajmu turizma. Ove godine priredili su mini koncert na ceremoniji zatvaranja.
Kulturno umetničko društvo „Abrašević“ osnovano je 1905. godine sa namerom da okupi prvenstveno mlade koji neguju igru i pesmu našeg naroda kroz vekove. U svojoj istoriji „Abrašević“ je gostovao na skoro svim kontinentima i osvojio neka od najznačajnijih priznanja Svetske kulturne baštine u oblasti tradicionalne muzike. Odlukom skupštine grada Kragujevca 2006. godine KUD prerasta u Centar za negovanje tradicionalne kulture. Osim folklora i velikog narodnog orkestra Centar ima i veliki broj sekcija, kao što su dramska, likovna…
Specijalnu nagradu za doprinos razvoju turizma na teritoriji Kragujevca, za međusobnu saradnju i podršku  primila je direktorka  CNTK „Abrašević“ Zorica Milošević sa saradnicima.

Pripremila : Marija Radovanović

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com