Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Uspešna poseta Privredne komore Vojvodine Industrijskom samitu u Bursi 2018.

Uspešna poseta Privredne komore Vojvodine Industrijskom samitu u Bursi 2018.

  • PDF

Privredna komora Vojvodine (PKV) i Privredna komora Srbije (PKS) u saradnji sa Privrednom komorom Burse i Agencijom „Adonis“, predstavnikom turskog sajma TUYAP, predvodile su na ovogodišnjem Industrijskom samitu u Bursi, Turska, koji je trajao od 29. novembra do 2. decembra 2018. godine, preko 40 privrednika iz Srbije, predstavnika metalskog i hemijskog sektora, proizvođača iz oblasti pneumatike, hidraulike, obrade metala i lima kao i proizvođača mašina i opreme.

Privrednici su imali priliku da posete četiri specijalizovane sajamske manifestacije: Sajam tehnologije metalskog kompleksa, Sajam metalskih proizvoda, Sajam obrade metala i zavarivanja i Sajam automatizacije.
- Kompanije su na taj način imale mogućnost da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama u svojim delatnostima, sa inovacijama u svojim sektorima, a u odlično organizovanim B2B susretima da prodube već postojeće i uspostave nove kontakte kako sa partnerima iz Turske, tako i sa predstavnicima kompanija iz celog sveta, koji su učestvovali na ovom Samitu. Prvi utisci privrednika posle održanog Samita su više nego pozitivni, a očekujemo i potvrdu sklopljenih poslovnih aranžmana u narednom periodu - rekao je predsednik PKV Boško Vučurević.
Posle prošlogodišnjeg nastupa vojvođanske privrede na Industrijskom samitu u Bursi, koji je ocenjen kao više nego uspešan, interesovanje vojvođanskih kompanija za ovu manifestaciju bilo je ogromno.
U međuvremenu, PKV i Privredna komora Burse su intenzivirale međusobnu saradnju. PKV je sa privrednim delegacijama učestvovala na Sajmu građevinarstva i Poljoprivrednom sajmu u Bursi u toku 2018. godine. Potpisan je i Sporazum o saradnji dve komore čime je saradnja podignuta na viši institucionalni nivo.
- Zahvaljujući komorskim susretima, ostvareni su i kontakti između Univerziteta u Novom Sadu i Bursi, a saradnja je započeta i između Instituta obe regije - predstavnici Instituta za prehrambene tehnologije boravili su u radnoj poseti regionu Bursa - dodao je Vučurević.
Privredna delegacija Burse, na čelu sa predstavnicima PK Bursa, učestvovala je na Regionalnom poslovnom forumu u Novom Sadu u septembru, gde su bili jedna od pet evropskih regija koja je predstavila svoje potencijale i istovremeno učestvovala u brojnim B2B susretima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com