Wed02012023

Poslednja izmena:11:33:43 AM

Back KULTURA IZLOŽBE Izložba u SZ Pavla Beljanskog: Novosadski fotografi inspirisani Milanom Konjovićem

Izložba u SZ Pavla Beljanskog: Novosadski fotografi inspirisani Milanom Konjovićem

  • PDF

U sklopu izložbe "Konjović iz novosadskih kolekcija" u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, kompanija "Color Media Communications" organizuje izložbu "Novosadski fotografi inspirisani Milanom Konjovićem".

Devet fotografa snimilo je fotografiju inspirisanu jednim od Konjovićevih dela, a sve fotografije će biti izložene u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog od 6. decembra u okviru aktuelne izložbe. 
Fotografi koji učestvuju u projektu su: Jaroslav Pap, Nenad Mihajlović, Radivoj Hadžić, Bojana Andrić, Tijana Henn, Aleksandar Miškov, Aleksandar Kamasi, Gordana Jović Atlagić i Mladen Sekulić.
Inspirisale su ih Konjovićeve slike: "Šuma" (1913), "Suncokreti" (1972), "Porušena crkva u Ledincima" (1947), "Srušeni Rakovac" (1947), "Lukac, karirana salveta (Luk i slanina)" (1951) , "Ćira Falcione" (1944), "Lopud (Pristanište na moru)" (1926), "Moj atelje" (1930) i "Konavljanka na sofi" (1935).
Program 6.12. u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog:
19h - predavanje Galerija "Milan Konjović" u Somboru, predavač Nebojša Vasić, kustos galerije;
19:30 - otvaranje izložbe:
-  mr Milana Kvas, upravnica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog,
- Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe.
Fotografije će od 9. decembra, nakon izložbe, biti izložene na panoima na Trgu slobode, u okviru festivala "Novosadski Winter Fest".
Sličan projekat realizovan je 2014. i 2015. godine u Galeriji slika Sava Šumanović u Šidu i Galeriji slika Milan Konjović u Somboru.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com