Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Prvi SKI opening na Kopaoniku oživeo planinu

Prvi SKI opening na Kopaoniku oživeo planinu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

U četvrtak, 06. decembra 2018. godine, zvanično je započeo prvi Ski opening na Kopaoniku. Vreme je bilo pretežno sunčano i hladno. Duvao je slab istočni vetar. Maksimalna temperatura je bila -2°C.
Zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje i povoljnim vremenskim uslovima, u funkciji su pored Karaman grebena i žičare Krst i Malo jezero kao pripadajuće staze 2, 3 ,7 i 7a, a nezvanično i Pančićev vrh 4b. Pripremaju i staze uz žičaru Mali Karaman. Visina snežnog pokrivača je 4 cm, a na snega na stazama ima od 10 do 30 cm.

Skijaše, naravno, najviše interesuje vremenska prognoza, a ona za dane vikenda glasi:
Petak: U jutarnjim satima očekuje se jak mraz, uz minimalnu temperaturu od -9°C. U toku dana očekuje se prolazna pojava oblačnosti, ali bez uslova za padavine. Duvaće slab zapadni vetar. Biće nešto toplije, maksimalna temperatura 2°C.
Subota: Ujutru slab mraz (minimalna temperatura -2°C) uz još nešto vedrine. Već od prepodneva jače naoblačenje sa zapada. Vetar će umeren, jugozapadni. Maksimalna temperatura u najtoplijem delu dana 2°C. Kasnije popodne uslediće prolazak hladnog fronta, praćen padom temperature i pojačanim severnim vetrom. Biće i magle. U sklopu fronta stići će i prolazni talas nešto intenzivnijih padavina, koje će nakon kiše i susnežice na samom početku već posle 20-30 minuta preći u sneg. Snežne padavine će uslediti i u Vikend Naselju i u Brzeću. U samom naselju očekuje se da će pasti do 10 cm snega.
Nedelja: Prolazna stabilizacija vremena, uz razvedravanje od jutarnjih sati i mraz (minimalna temperatura -7°C). Vetar umeren, jugozapadni. Maksimalna temperatura 0°C. U toku noći na ponedeljak naoblačenje sa snegom.
Visina prirodnog snega je 4 cm dok ga na stazama ima utabanog od 10 do 30 cm.
Svi putni pravci su prohodni uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Izvor: www.infoKOP.net

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com