Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE DANI MATEMATIKE U NOVOM SADU

DANI MATEMATIKE U NOVOM SADU

  • PDF

Manifestacija "Dani matematike u Novom Sadu" počinje u sredu, 12. decembra u 13 sati, u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu. Posetioci će u okviru Četvrtog Simpozijuma "Savremeni problemi matematike" čuti četiri predavanja naših vrhunskih matematičara: dr Miloša Kurilića (PMF, Novi Sad), dr Zorana Petrića (Matematički institut SANU), dr Marka Nedeljkova (PMF, Novi Sad) i dr Silvie Ghilezan (FTN, Novi Sad). Predavanja su namenjena matematičarima, profesorima, nastavnicima, studentima i ambicioznim srednjoškolcima-maturantima.

U četvrtak, 13. decembra, sa početkom u 13h, u Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj” profesor dr Đura Paunić će održati predavanje „Velika Fermaova teorema - 25 godina od dokaza“.
Program manifestacije se nastavlja u subotu, 15. decembra, na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Izložba plakata srednjoškolaca pod nazivom „Matematička galerija“ je ove godine posvećena vezi između matematike i umetnosti, i može se posetiti od 9h. Dodela nagrada autorima najboljih plakata je u 12h, u Amfiteatru 1 PMF u Novom Sadu.
U okviru „Novosadskog matematičkog seminara“, koji je akreditovan kod Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, počinje u subotu u 9h. Prijavljeni učesnici će pre podne imati prilike da slušaju predavanja profesora dr Dragana Mašulovića, dr Borisa Šobota, dr Petra Đapića, dr Siniše Crvenkovića i dr Đurđice Takači. Popodne je rezervisano za radionice seminara. Radionice vode profesori koji imaju dugogodišnje iskustvo u srednjoškolskoj nastavi matematike: Kaja Maričić, Sandra Tomašević, Ljubica Dejanović i Mirjana Jovanović.
Program se završava skupštinom Društva matematičara Novog Sada. Organizatori manifestacije „Dani matematike u Novom Sadu“ su Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, Društvo matematičara Novog sada i Srpsko naučno matematičko društvo.
Detalje o manifestaciji možete videti na www.dmns.edu.rs.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com