Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Dodeljena najprestižnija nagrada u turizmu „Turistički cvet“ 2018

Dodeljena najprestižnija nagrada u turizmu „Turistički cvet“ 2018

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Najviše priznanje u turizmu naše zemlje, „Turistički cvet“, dodeljeno je 34 godinu za redom, u organizaciji Turističke organizacije Srbije 11. decembra 2018.u predivnom prostoru Jugoslovenske kinoteke. Najprestižnija nagrada u turizmu Srbije dodeljuje se  za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma u Srbiji. Na dodeli nagrada i ovom važnom okupljanju   za turizam  Srbije  prisutnima se obratio potpredsednik Vlade RS, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija g. Rasim Ljajić, te u svom obraćanju izneo i podatak da je turizam najbrže rastuća privredna grana u Srbiji nakon građevinarstva.

            Prilikom ove svečanosti pristunima se obratila i  direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, i predstavila rezultate i aktivnosti u 2018. godini i iznela veoma važan podatak da smo četvrta zemlja po ukupnom rastu i prva zemlja po rastu broja turista iz Kine. Takođe je dodala da se godinama iza nas od uvedene mere  dodele vaučera  Vlade RS i Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije kao i jakim promotivnim aktivnostima značajno povećao i broj domaćih turista.
Na samoj ceremoniji  dodele nagrada „Turistički cvet“  veliki broj visokih zvanica sa nestrpljenjem je očekivao imena onih koji su u 2018. godini na najvišem mestu po zaslugama u turizmu.
Dobitnici nagrade „Turistički cvet“ za 2018. godinu su: Turistička organizacija Grada Novog Sada (u kategoriji Turistička organizacija); Manifestacija Ljubičevske konjičke igre, Požarevac;  TA Robinson Adventure Team, Beograd; Hotel Premier Aqua, Vrdnik (za smeštaj  hotel); Ivanjički konaci, Ivanjica (kategoriji  Ugostiteljski objekat za smeštaj - podkategorija Ostali ugostiteljski objekti za smeštaj; Beogradski sajam (organizacija za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga; g.Radovan Raičević, generalni direktor AD Planinka (ukategoriji pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga).
Specijalno priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizam koje dodeljuje Turistička organizacija Srbije za 2018. godinu pripalo je čoveku koji je postavio temelje turizma u Srbiji: Prof. dr. Slobodanu Unkoviću
Dodelom ovog priznanja Turistička organizacija Srbije želi da ukaže i na izuzetno veliki značaj turizma za sveukupni privredni i društveni razvoj naše zemlje kao i na one organizacije i pojedince koje doprinose razvoju istog.

Olga Baletić, PR
Turistička organizacija Srbije

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com