Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Ljubica Bošković: Stižu nova električna vozila u Kupinovo

Ljubica Bošković: Stižu nova električna vozila u Kupinovo

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 7
  • Sledeća

            O Pećincima kao veoma značajnom lokalitetu se govori mnogo, što je doprinela sama aktivnost Turističke organizacije ove opštine na čelu sa Ljubicom Bošković, koja ističe kako je ove godine posebno zadovoljna održanim manifestacijama.

            - Izdvojila bih Likovne kolonije i Regatu Majke Angeline u Kupovinu, Kuruzovina fest i Gibanicijadu u Ašanji. Zadovoljna sam odazivom, bilo je dosta posetilaca, čak i mimo očekivanja - rekla je Ljubica i dodala kako konstanto rade na promovisanju i unapređenju sadržaja turističke rute kroz opštinu Pećinci. Prednovogodišnja novina jesu električna vozila koja će na proleće biti novi sadržaj Kupovina, a vožnja tim mini busom će obuhvatati rutu kroz magičnu šumu, od Etno kuće do Save, za sve turiste, kao i za decu koja posete Kupinovo.
            Kada je reč o seoskom smeštajnom kapacitetu, Ljubica ističe kako nisu mogli da razgovaraju sa lokalnim stanovništvom o tome sve dok nije počeo da se zahuktava razvoj turizma.
            - Ne možeš ljudima reći samo da opreme sobu, nego im moraš naglasiti da treba da imaju ovakav i onakav krevet, utičnicu, lampu, što iziskuje ulaganja. Sada, kada primećuju dva, tri autobusa turista, njima je to interesanto i na taj način možemo da ih zainteresujemo da ulože nešto u prostor koji imaju, da ga opreme i da od toga nešto i zarade.
            U svemu tome najviše im pomaže biser koji krasi njihovu opštinu, zvan “Obedska bara” koji najviše znači za turizam.
            - Obedska bara je najvrednije prirodno što imamo. Imamo odličnu saradnju sa kolegama iz JP „Vojvodinašume“, koji konstanto uvode nove sadržaje, a meni ostaje samo da pozovem sve da dođu - rekla je Ljubica.
Osim Obedske bare istakla je turističku rutu koja povezuje Pećince kao najsevernije mesto opštine i Kupinovo kao najjužnije, zatim muzej hleba u Pećincima, dve vinarije, Mali podrum Stamenković i Vina od Latina, zatim najstarija očuvana seoska kuća u celom Sremu koja se nalazi u Ogaru, kao i Aksentijev Kućerek koji je kulturno dobro od izuzetnog značaja.
            - Kupinovo je najlepše sremsko selo, jedino sremsko selo koje je nekada bilo kraljevski grad, selo gde doleću rode, a okreće „Lasta“ (autobus). Tamo je i sedište turističke organizacije opštine Pećinci, a tamo su i  tri kulturno - istorijska spomenika, vezana za kasni srednji vek. Kupinik, Crkva Svetog Luke i lokalitet srednjovekovnog manastira Obed na kome je crkva Majke Angeline. U Kupinovo se grle Obedska bara i reka Sava, i ja uvek kažem da je to najlepše sremsko selo - zaključila je Ljubica.
            Kada je u pitanju rad i funkcionisanje turističke organizacije, Ljubica kaže kako svi mogu da se jave njima, a oni će im dati kompletnu serviranu turističku ponudu na teritoriji njihove opštine.
             - Turisti mogu da biraju, a mi im dajemo tačna uputstva o svemu, i imamo formiranu turističku rutu koju šaljemo mejlovima. Držimo ih kao malo vode na dlanu - obavestila je Ljubica.
Na pitanje kako je zadovoljna brojem posetilaca, odgovara da je u odnosu na ranije zadovoljna, ali da uvek može i treba više, što može da se poboljša određenom edukacijom. Ove godine, akcenat je stavljen na brojne manifestacije koje su privukle veliki broj posetilaca, dok će sledeće godine glavna atrakcija biti električni mini bus koji će brzo i na zanimljiv način pokazati prisutnima deo ovog značajnog lokaliteta.

Kristina Ivković Ivandekić

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com