Fri11272020

Poslednja izmena:01:59:31 PM

Back HRANA I PIĆE HRANA Da li se predškolci hrane bezbedno i zdravo?!

Da li se predškolci hrane bezbedno i zdravo?!

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da prisustvujete javnoj odbrani speciajlističkog rada na temu: „Retrospektivna studija mikrobiološke bezbednosti hrane i higijene u objektima za pripremu i raspodelu obroka u predškolskoj ustanovi“ kandidata Dejana Bašića pod mentorstvom prof. dr Siniše Markova, šefa Katedre za biotehnologiju i farmaceutsko inženjerstvo na Tehnološkom fakultetu Novi Sad.

            Javna odbrana će se održati 27.12.2018. godine na Tehnološkom fakultetu Novi Sad, učionica br. 9, II sprat u 13:30h
            Kandidat Dejan Bašić, zaposlen je kao rukovodilac službe ishrane u predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“ i kroz rad je predstavio podatke prikupljene u šestogodišnjem periodu (2012. - do aprila 2018. god.), a koji govore o mikrobiološkoj bezbednosti hrane, kao i higijenskom statusu pripremljenih obroka. Drugi deo rada se odnosi na higijene radnih površina i ruku osoblja koja rukuju sa hranom u okviru predškolske ustanove, konkretno u centralnim kuhinjama, kao i kuhinja za raspodelu hrane u svim objektima, tj vrtićima.
            Mada Institut za javno zdravlje Vojvodine kontinuirano sprovodi „Program kontrole nutritivne vrednosti i zdravstvene bezbednosti hrane i čistoće briseva površina i ruku osoblja u objektima društvene ishrane u gradu Novom Sadu“ i uredno obaveštava periodičnim i godišnjim Izveštajima naručioca posla, tj. Gradsku upravu za zdravstvo grada Novog Sada i samu predškolsku ustanovu, ovaj stručni rad pruža studiozniji pristup svim manje-više zapaženim odstupanjima u mikrobiološkim rezultatima kada su u pitanju obroci i higijena povezana sa obrocima. Pored toga, ovim radom su na osnovu šestogodišnjih rezultata jasno istaknute potrebe (kratkoročne i dugoročne) za poboljšanje postojeće prakse. Na osnovu toga sama ustanova i njen osnivač mogu dobrim planiranjem i njihovom realizacijom da podignu zadovoljavajuće stanje na viši nivo.  
            Uzimajući u obzir dugogodišnje stručno iskustvo kandidata Dejana Bašića, značaj ovog rada je na izuzetno visokom nivou, s obzirom da je u opštem društvenom interesu zdravlje dece i njihova bezbednost. 

Tamara Krstić,
Menadžer za odnose sa javnošću i marketing
Tehnološki fakultet Novi Sad

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar