Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO PRVI FORUM DIJASPORE NA NOVOSADSKOM SAJMU I SEDNICA PKS SAVETA ZA DIJASPORU

PRVI FORUM DIJASPORE NA NOVOSADSKOM SAJMU I SEDNICA PKS SAVETA ZA DIJASPORU

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Nova manifestacija na Novosadskom sajmu, Forum dijaspore, biće održana u četvrtak, 27. decembra 2018. godine, u Kongresnom centru.U sklopu Foruma će se održati i sednica Poslovnog saveta za dijasporu Privredne komore Srbije.

            Prvi skup ovakve vrste je prilika za sve zainteresovane da čuju primere dobre prakse od ljudi koji su se vratili u Srbiju i onih koji još uvek žive u rasejanju.
            Među njima će biti Goran Kovačević - vlasnik trgovačkog lanca Gomex; Ljubiša Drinjaković - vlasnik mlekare Bodri; Aleksandar Rašković - osnivač firme Cooper Meal; Dragan Tomić - direktor Microsoft Srbije; Rastko Jovanović - predstavnik Kancelarije za dijasporu; Dejan Jelić iz Beča - predstavnik firme Alfa Ebergy Development; predstavnici advokatske komore JPM; dr Jovan Filipović - profesaor na Fakultetu organizacionih nauka i osnivač Udruženja mladih povratnika; Jovana Ružičić - predstavnik Organizacije studenata u inostranstvu; Zoran Ilić - direktor firme Biomelem; istoričar dr Predrag Marković; košarkaški trener Bata Đorđević; Arno Gujon - osnivač nevladine oprganizacije koja pomaže Srbima na Kosovu; glumac marko Stojanović; Aleksandar Gajović - državni sekretar Minisarstva za kulturu i informisannje; Miša Ćirić - generalni menadžer Dijaspora Group.
            Na forumima i predavanjima, akcenat će biti na privredi, pravnim okvirima, mogućnostima za poslovno razvijanje mladih školovanih u inostranstvu, vezi nauke i dijaspore, privrednom značaju sportista i umetnika, uslovima za investiranje dijaspore u Srbiju.
            Cilj foruma, između ostalog, je i poslovno umrežavanja kompanija koje posluju u Srbiji i inostranstvu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com