Fri05242024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back KULTURA MUZIKA ANSAMBL JANOŠKA&VOJVOĐANSKI SIMFONIJSKI ORKESTAR NA NOVOGODIŠNJEM GALA KONCERTU

ANSAMBL JANOŠKA&VOJVOĐANSKI SIMFONIJSKI ORKESTAR NA NOVOGODIŠNJEM GALA KONCERTU

  • PDF

            Ansambl Janoška (Slovačka/Austrija) jedna je od najoriginalnijih muzičkih grupa na svetu, čiji su koncerti širom sveta uvek rasprodati, prepuni uzbuđenja i iznenađenja. Osnovali su je 2013. godine braća Ondrej, Roman i František, kojima se pridružio i kontrabasista Julijus Darvaš. Inspiracija ove četvorice muzičara je neiscrpna. Oni su perfektno povezali svoje bogato višegeneracijsko muzičko nasleđe s visokim muzičkim obrazovanjem u Beču i sklonošću ka povezivanjem različitih muzičkih konteksta i žanrova.

            Ova četvorica visoko talentovanih muzičara spaja nespojivo - klasiku, džez, latino, pop i world muziku. Njihovi aranžmani su izvanredni i neobični, a improvizacije smele i zanimljive.
            Svetski priznati violinista Julijan Rahlin (1974) je paralelno sa briljantnom solističkom karijerom, pre dvanaest godina intenzivnije počeo i da diriguje. Do sada je predvodio Bečke simfoničare, Orkestar Koncerthausa u Berlinu, Londonsku filharmoniju... a 30. decembra u Novom Sadu predvodiće naš najbolji ansambl – Vojvođanski simfonijski orkestar i vrhunske soliste - Ansambl „Janošku“.
            Sa ovako jakom postavom i atraktivnim programom sastavljenim od popularnih kompozicija najvećih muzičkih stvaralaca poput Mocarta, Paganinija, Sarasatea, Johana Štrausa u specijalnim aranžmanima protkanim elementima džeza, latina i world muzike, dan uoči proslave Nove godine možemo s pravom da očekujemo veliki i jedinstveni muzički spektakl!
            Ovo je projekat koji slušaoce ostavlja bukvalno bez daha i koji će vas istovremeno duboko dirnuti i razgaliti (https://www.youtube.com/watch?v=tfMxj9nUHfo).
            Karte za koncert se prodaju na blagajni Srpskog narodnog pozorišta (Pozorišni trg 1, tel. 021/520-091), radnim danima od 10h i subotom od 14h, pa do početka poslednje predstave.
            Cena ulaznica: 1.600,00 dinara BALKON i 2.000,00 dinara PARTER.
            Više o učesnicima na www.muzickaomladina.org.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com