Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Zlatibor - mesto zimskih čarolija

Zlatibor - mesto zimskih čarolija

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

            U koje god doba godine da ga posetite, Zlatibor će vas osvojiti svojom lepotom, netaknutom prirodom, opuštajućom atmosferom i baš takav odličan je izbor za porodična putovanja i druženja.

            Zlatibor i ove zime beleži veliku posećenost, tako da je popunjenost smeštajnih kapaciteta na visokom nivou. Popunjeno je oko 90 odsto hotelskog i 85 odsto privatnog smeštaja, međutim, u svakom trenutku očekuje se priliv novih gostiju.
Ljubitelji zimskih spotova mogu uživati na Ski centru „Tornik" koji se nalazi na 9 km od turističkog centra. Četiri staze, Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje, tako da ovaj ski centar više ne zavisi od vremenskih uslova. Radno vreme ski centra je svakim danom do 09 do 16 časova.
Na skijalištu Obudojevica, koje je prekriveno debelim snegom, mnogo je vrhunskih skijaša i rekreativaca. Turistima su na raspolaganju staze sa ski-liftom, staze za sankanje, prostor za vožnju motornim sankama. Na Obudojevici radi više škola skijanja, a sve što je potrebno za zimske sportove ovde se može rentirati.
            Da Zlatibor bude mesto prijemčivo za boravak porodica sa decom pobrinuli su se ovdašnji zabavni sadržaji. Najveću pažnju i interesovanje privlaći „Dino park“, smešten u prelepom ambijentu zlatiborske šume, na svega 300 metara od turističkog centra.Ono što je posebno interesantno jeste da je „Dino park” svoje kapacitete preuredio i prilagodio zimi,  veliko dečije klizalište, ski-škola i sankalište, su atrakcije koje u ovim zimskim mesecima privlače veliki broj turista.
            Takođe u “Avantura parku” koji se nalazi u samom srcu Zlatibora najmlađi mogu svoje sposobnosti, maštu i snalažljivost  pokazati kroz sedam nivoa kao što su lavirint, prelaženje klimavog mosta, imaginarna partija šaha i dr. Mališanima je još  omogućeno sigurno i bezbedno skijanje na površini od tri hektara koju čine tri staze ukupne dužine 600 metara .
            Zlatibor svojim gostima pruža puno mogućnosti za aktivan odmor i uživanje u blagodetima čistog planinskog vazduha. Gosti se mogu uputiti u šetnju nekom od poznatih pešačkih staza tokom kojih  će im društvo praviti visoki četinari, huk „ruže vetrova“ i poneka veverica. Nakon duge šetnje predlažemo predah u jednom od zlatiborskih restorana uz tradicionalnu zlatiborsku trpezu koja je nezamisliva bez sira i kajmaka, kompet lepinje, goveđe i svinjske pršute, čvaraka, pite savijače sa sirom. Uz takvo meze u  ovim zimskim danima dobro će vam doći da se ugrejete uz čašicu domaće kuvane rakije ili vina.
Dođite i uverite se zašto je Zlatibor više od planine.

Tekst i foto: Turistička organizacija Zlatibor

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com