Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Priznanja Dr Zoran Đinđić mladim naučnicima i istraživačima sa Novosadskog univerziteta

Priznanja Dr Zoran Đinđić mladim naučnicima i istraživačima sa Novosadskog univerziteta

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

            Prestižno priznanje “Dr Zoran Đinđić”, koje se u Vojvodini dodeljuje mladim naučnicima i istraživačima, petnaesti put za redom, uručeno je u četvrtak, 27. decembra 2018. godine, u amfiteatru Centralne zgradi Univerziteta u Novom Sadu. Generalni pokrovitelj nagrada je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a organizator manifestacije je Univerzitet u Novom Sadu.

            Ovogodišnji nosilac prestižnog priznanja “Dr Zoran Đinđić” za najuspešnijeg mladog naučnika i istraživača iz AP Vojvodine je dr Veljko Jovanović sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Nagradu koja se sastoji od svečane povelje i novčanog dela od milion dinara uručio je prof. dr Vukašin Pavlović, član Upravnog odbora Fondacije dr Zoran Đinđić, koji je tom prilikom zahvalio akademskoj zajednici Univerziteta u Novom Sadu na tome što čuva sećanje na ubijenog premijera.
            Priznanje za najbolji diplomski rad, završni rad na master akademskim studijama ili magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka, pripalo je ove godine Miroslavi Odaloviću sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu, za master rad pod nazivom: "Problem interpretacije pojma genija u Kritici moći suđenja Imanuela Kanta". Nagradu koja se sastoji od svečane povelje i novčanog dela od tri stotine hiljada dinara, uručio je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević.
- Dr Zorana Đinđića možemo izgubiti ponovo, ako ne čujemo dolazeće generacije i njihovu potrebu da menjaju društvo - njegove materijalne, ali i moralne vrednosti. Gledajuću sve vas, posebno one najbolje među vama, pred sobom vidim istinu koja Zoranovu žrtvu čini smislenom, a njegove reči pretočene u delo – „Ne može da se promeni Srbija, a da svi ostanemo nepromenjeni. Da bi se promenila Srbija, svako od nas mora pomalo da se promeni, u svom pristupu problemima, u svom mentalitetu, u svojim radnim navikama, jer Srbija - to je zbir svih nas“. Takvima se danas klanjamo, laureatima, članovima žirija, ali i svima vama koji živite i stvarate uz Zoranove ideje. Hvala vam što sećanjem na dr Zorana Đinđića slavimo bolju Srbiju, Srbiju koja se menja – rekao je sekretar Milošević pozdravljajući nagrađene laureate.
            Ove godine dodeljena je po treći put i Specijalna nagrada „Dr Zoran Đinđić“ za mladog naučnika i istraživača za poseban doprinos u nauci u 2018. godini dr Mariji Lesjak sa Prirodno-matematičkog fakulteta. Nagradu, koja iznosi sto hiljada dinara uručio je predsednik Odbora Fonda „Dr Zoran Đinđić“, prof. dr Sergej Ostojić.
            Najbolji student Univerziteta u Novom Sadu u 2017/2018. godini je Miljana Bigović, studentkinja Pravnog fakulteta, koja je završila osnovne akademske studije Prava - Smer unutrašnjih poslova, sa ukupnom prosečnom ocenom 10. Nagradu, koja se sastoji od svečane povelje i novčanog dela od dve stotine hiljada dinara, uručila je prorektor za nastavu, prof. dr Sanja Podunavac-Kuzmanović.
            Svečanosti povodom dodele nagrada „Dr Zoran Đinđić“ prisustvovali su predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i Mihalj NJilaš, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice.

Izvor: Pokrajinska vlada

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com