Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička organizacija Požarevca: 2018. najuspešnija poslovna godina

Turistička organizacija Požarevca: 2018. najuspešnija poslovna godina

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Za Turističku organizaciju Grada Požarevca 2018. godina bila je najuspešnija od njenog osnivanja. O tome svedoči podatak o čak 17 osvojenih priznanja, od kojih je kruna „Turistički cvet“, dodeljena u decembru. Ovu nagradu tradicionalno dodeljuje Turistička organizacija Srbije za izuzetna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma u našoj zemlji.

            - Gradu Požarevcu „Turistički cvet“ pripao je u kategoriji „Najbolja manifestacija“ za „Ljubičevske konjičke igre“ (LjKI). Treba podsetiti da se pre oko tri godine počelo sa brendiranjem LjKI i sistemskim pristupom njihovoj organizaciji. Posebno je njihovom podizanju na nivo brenda doprinelo pokroviteljstvo predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, zahvaljujući čemu LjKI sada imaju prefiks „nacionalne“ igre - rekla je Jelena Vukazić, direktorica Turističke organizacije Požarevac.
            Ljubičevske konjičke igre su turističko-sportska, dakle višeslojna manifestacija, i cilj je bio da se istovremeno podiže kvalitet spotskog dela programa, kao i pratećih manifestacija. Raditi sistemski znači raditi na više polja istovremeno, a to uključuje i infrastrukturne radove koji su obeležili prethodne dve godine u smislu unapređenja i obnove ergele „Ljubičevo“ i požarevačkog hipodroma.
            - Ljubičevo je, pored Čačalice, sada postalo jedno od omiljenih izletišta Požarevljana, dok na pratećim sadržajima za posetioce ergele ne prestaje da se radi. Istovremeno, hipodrom je obnovljen i potpuno renoviran po prvi put od svog otvaranja davne 1892. godine. Što se tiče same manifestacije, podignut je fond nagrada u sportskom delu, i to na 8,1 milion dinara, što nas je automatski stavilo u red prestižnih takmičenja i dovelo brojna grla iz drugih zemalja - kazala je direktorka.
            Pre samo 10 godina na LjKI se takmičilo jedno inostrano grlo i to iz BiH, kako bi se zadržao prefiks međunarodnih igara. Onda je 2017. godine bilo 28 stranih grla, a 2018. godine 32, što jasno govori o radu koji je uložen da LjKI dođu u red najboljih u Srbiji i regionu. Pored toga, bilo je neophodno podizati nivo pratećeg programa, odnosno dovoditi sve kvalitetnije izvođače, zbog čega je grad 2017. godine imao rekordnih 30.000 ljudi na koncertu Zdravka Čolića.
            Turistička organizacija učestvovala je i na brojnim sajmovima turizma u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kruševcu, Leskovcu, Kragujevcu, a ove godine i u Moskvi.
            - Ponosni smo na pet nagrada osvojenih u Kruševcu na 14. Festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“: specijalno priznanje za dizajn, Zlatni kofer za višelisnu turističku publikaciju do 50 strana, dva Srebrna kofera za turističku mapu Požarevca i audiovideo publikaciju i Bronzani kofer za jednolisnu turističku publikaciju - izjavila je Vukazić.
            TO je nastupala i na kragujevačkom Sajmu turizma u okviru projekta „Biseri Dunava i Đerdapa“, čiji je pokrovitelj Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Nastupile su i turističke organizacije regije Donje Podunavlje: Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Kladovo, Negotin, kao i nacionalni park „Đerdap“.
            - Tom prilikom predstavljena je i posebna zajednička publikacija koja, pored turističke ponude, predstavlja i ugostiteljske objekte i turističke agencije. Ovim projektom bližimo se ideji formiranja regionalne turističke organizacije čiji je glavni cilj objedinjena turistička ponuda - najavila je Vukazić.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com