Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TURISTIČKA VOJVODINA NA SAJMU U LJUBLJANI

TURISTIČKA VOJVODINA NA SAJMU U LJUBLJANI

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 7
  • Sledeća

            Jubilarni Međunarodni sajam turizma Natour Alpe Adria, 30. po redu održava se u Ljubljani na Gospodarskom razstavišču u periodu 30.1.- 2.2. 2019.godine. Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa svojim suizlagačima iz opština i gradova Vojvodine - Novi Bečej, Bačka Palanka, Žabalj, Pančevo, Sombor, Bečej, Inđija, Sremska Mitrovica, Irig, Stara Pazova, Pećinci, Sremski Karlovci, Novi Sad, Titel, Vršac kao i gostima kolegama iz Akva parka Petroland, Klastera Deliblatska peščara, Kruševac, Trstenik i Niš, predstavlja celokupnu turističku ponudu AP Vojvodine na ovom najvećem sajmu turizma u Sloveniji. Ponuda na sajmu je fokusirana na turiste koji preferiraju aktivni odmor, šetnje, planinarenje, bicikliste, ljubitelje adrenalinskih sportova i slično.

            Ove godine, promocija Vojvodine dodatno je pojačana organizacijom ‘’Vojvođanske večeri’’ u utorak 29.01. u prostorijama kongresnog centra parohijskog doma Srpske pravoslavne crkve u Ljubljani. Uz muziku tamburaškog orkestra iz Novog Sada, vojvođanska vina i ostale gastronomske delicije, planirano je da se u prigodnom prostoru uz neposredan kontakt, na najzanimljiviji način prikaže predstavnicima medija, turističkih agencija i specijalizovanih udruženja iz Slovenije, sve ono po čemu je Vojvodina poznata i privlačna za turiste.
            U prvih 11 meseci 2018. godine prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, broj dolazaka turista iz Slovenije je bio u porastu u odnosu na isti period 2017. godine za 11% i iznosio je 78408. U periodu januar-novembar 2018. godine broj ostvarnih noćenja iznosio je 140452, što predstavlja porast od 13,7% u odnosu na prethodnu godinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com