Wed06192024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Otvoren Info centar Turističke organizacije Vojvodine

Otvoren Info centar Turističke organizacije Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas u Novom Sadu Info centar Turističke organizacije Vojvodine, za koji su Pokrajinska vlada i Ministarstvo trgovine, turizma, telekomunikacija izdvojili 16 miliona dinara.

            - Broj turista iz godine u godinu raste i ti podaci nas ohrabruju, ali sa druge strane i obavezuju na veći rad u oblasti turizma, kako bi se i u budućnosti taj trend nastavio - rekao je predsednik Mirović.
            On je istakao da na razvoju i promociji turizma u protekle dve i po godine zajednički rade Pokrajinska vlada, turističke organizacije Srbije i Vojvodine, ali i turističke organizacije svih 45 lokalnih samouprava u pokrajini, kroz nastupe na velikim sajamskim manifestacijama u svetu.
            - Pokrajinska vlada je udvostručila budžet za Turističku organizaciju Vojvodine u protekle dve i po godine i sa tom podrškom ćemo nastaviti jer ovakva ulaganja daju konkretne rezultate - izjavio je predsednik Mirović.
            Turizam je, kako je naveo, jedna od najperspektivnijih privrednih grana u Srbiji i Vojvodini, stoga je Pokrajinska vlada započela niz projekata koji imaju za cilj razvoj turizma, poput izgradnje Akva parka i velnes centra na Paliću.
            - Otvaranje Info centra TOV je jedan od projekata koji treba da pomogne rastu i razvoju turističke privrede i nastavićemo zajednički da radimo na promociji svih turističkih potencijala poput banjskog, nautičkog i verskog turizma - naveo je on.
            - Ulaganja u ovu oblast dala su konkretne rezultate. Na dobrom smo putu da turizam, pored poljoprivrede, bude jedna od vodećih privrednih grana, po kojoj ćemo biti prepoznatljivi“, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković.
            - Nakon 15 godina postojanja Turističke organizacije Vojvodine dobili smo mesto koje će biti polazište svih naših gostiju, ali i sabirna tačka vrednih vojvođanskih domaćina, lokalnih turističkih organizacija i privrednih subjekata“, izjavila je direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović i dodala da će u Info centru biti predstavljena ponuda svih 45 gradova i opština u Vojvodini.
            Info centar Turističke organizacije Vojvodine nalazi se na adresi Bulevar Mihajla Pupina 18.

Izvor: Pokrajinska vlada

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com