Thu07252024

Poslednja izmena:07:58:03 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Već se traži mesto u kampu na Zlatiboru

Već se traži mesto u kampu na Zlatiboru

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Zlatibor je već godinama najposećenija destinacija u Srbiji. I godine u godinu raste broj turističkih poseta, a posebno raduje činjenica da je lane bilo 33% više inostranih turista u odnosu na 2017. godinu, u registrovanom smeštaju. Uglavnom su to gosti iz susednih zemalja, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, zemalja Evrope, a sve viš i iz Kine, što je posebno značajno za ovu planinsku destinaciju.

Svesna da još mnogo više može da učini na dovošenju stranih turista, Turistička organizacija Zlatibor je nedavno nastupila na Sajmu turizma, kampinga i kamp opreme CMT u Štutgartu na zajednickom štandu sa Turističkom organizacijom Srbije. Pored uobičajenih aktivnosti i informisanja nemačkih turista o potencijalima Zlatibora, predstavnici Turističke organizacije Zlatibor su imali i niz uspešnih sastanaka. Sa ACSI (kamping asocijacija iz Holandije) ugovorena je još jedna grupa kampera za jun mesec tako da je do sada ugovoreno ukupno 6 organizovanih poseta.
Pored toga održani su i sastanci sa turističkim agencijama "Kuga tours camping reisen" i "Wikinger reisen" o mogućnostima dovođenja organizovanih grupa zainteresovanih za aktivni odmor, biciklizam i planinarenje.
Pre sajma u Štutgartu predstavnici Turističke organizacije Zlatibor su potpisali ugovor sa austrijskim kamping klubom OCC o reklamiranju kampa Zlatibor u svim brošurama i publikacijama tog kluba, a svi članovi tog kluba će imati popust za boravak u Kampu "Zlatibor".
Kamp na Zlatiboru zabeležio je lane preko 50 odsto više posetilaca, u odnosu na prethodnu godinu. Tokom prošlogodišnje turističke kamp sezone, koja je trajala od aprila do kraja oktobra, najviše je bilo gostiju iz Holandije i Slovenije, a zatim slede gosti iz Češke, Poljske, Nemačke i Austrije. Kao i prethodnih godina organizovano i nekoliko manifestacija poput „Bubijade“, „Čiker maratona“ i drugih, što je takođe doprinelo povećanju broja gostiju.
Kamp na Zlatiboru nalazi u blizini hotela „Zelenkada“, kategorisan je sa tri zvezdice. Prostire se na 1,5 hektar i ima 60 kamp jedinica, a opremljen je svim neophodnim uslovima za ugodan boravak, priključcima za struju i vodu, zajedničkom prostorijom, kuhinjom i trpezarijom, letnjikovcem sa roštiljom, dobrom wifi interent konekcijom.

Izvor: TO Zlatibor

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com