Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TOS organizovao boravak prve grupe brazilskih novinara u Srbiji

TOS organizovao boravak prve grupe brazilskih novinara u Srbiji

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Evropska turistička komisija tradicionalno uručuje priznanje za najbolji tekst o Evropi koji je tokom godine objavljen u brazilskim medijima, a Turistička organizacija Srbije je, zajedno sa kolegama iz Crne Gore, odlučila da takođe nagradi izabrane novinare i da ih dovede u studijsku posetu našim dvema zemljama.

            Ovo je bila prilika da se, nakon ceremonije održane u Brazilu, piše o našim zemljama kao sponzorima nagradnog putovanja, jer ovo predstavlja podsticaj novinarima da apliciraju za priznanje.
            Na samoj ceremoniji, ispred Srbije nagradu je dodelio počasni konzul Republike Srbije u Brazilu, gospodin Josse Guilermi de Godoy Pinhero, i tom prilikom brojnim okupljenim novinarima održao prezentaciju naše zemlje.
            Nagrađeni novinari su boravili u Srbiji od 16. do 20. januara i imali priliku da se upoznaju sa brojnim kulturno istorijskim spomenicima, značajnim destinacijama kao što su Zlatibor, Mokra Gora, Beograd, Fruška gora i Novi Sad itd. Za sada novinari ne kriju oduševljenje našom hranom, istorijom i pre svega kažu da smo sličnih navika i da im to čini da se osećaju kao kod kuće.
            Inače, gosti iz Južne i Centralne Amerike su sve brojniji na ovim prostorima u okviru regionalnih tura i zbog toga TOS nastoji da predstavi Srbiju kao nezaobilaznu tačku na ovim putovanjima (https://www.premioeuropa.com.br/).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com