Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE USPEŠNA PROMOCIJA SRBIJE NA 25. SAJMU TURIZMA ITF SLOVAKIATOUR

USPEŠNA PROMOCIJA SRBIJE NA 25. SAJMU TURIZMA ITF SLOVAKIATOUR

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 7
  • Sledeća

            Turistička organizacija Beograda, zajedno sa Turističkom organizacijom Vojvodine i ove godine bila je organizator nastupa na najvećem Međunarodnom sajmu turizma u Slovačkoj „ITF SLOVAKIATOUR 2019“.

            Turistička organizacija Beograda je uspešno promovisala srpsku prestonicu kao popularnu destinaciju za vikend programe, sportske događaje, nautički turizam, kulturne i urbane sadržaje, festivale i koncerte. Poslovne aktivnosti bile su vezane za uključivanje Beograda i Srbije u redovne programe slovačkih turističkih agencija i turoperatora.
            Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Vojvodine organizovale su „Happy Hour“ za slovačke turoperatore i medije uz podršku Ambasade Republike Srbije u Bratislavi. Tom prilikom prisutnima se obratio prof. dr Momčilo Babić, ambasador Republike Srbije u Slovačkoj Republici, koji je istakao tradicionalno prijateljske odnose i bliskost srpskog i slovačkog naroda i u tom smislu posebno naglasio važnost kontinuirane promocije turističkih potencijala Beograda i Srbije prijateljima u Slovačkoj, o čemu govore i zvanični statistički podaci vezano za povećanje broja slovačkih turista u Srbiji za 17% u odnosu na  prošlu godinu.
            Turistička organizacija Vojvodine je imala zapažen nastup na ovom sajmu, propraćen velikim interesovanjem slovačkih turoperatora i posetilaca. Predstavljena je celokupna turistička ponuda Vojvodine, sa akcentom na aktivni odmor i ciklo- turizam. Najveće intresovanje slovačkih turista je vezano za aktivni odmor, sportske događaje, programe vezano za nautički turizam, cikloturizam, gastronomiju, festivale, koncerte, razmenu kulturne baštine
            Uz TO Beograd i TO Vojvodine, turističku ponudu su predstavile i turističke organizacije Niša, Novog Sada, Bečeja, Bačkog Petrovca, Kovačice, Republike Srpske.
            25 ITF Slovakiatour je najveći sajam turizma u Slovačkoj, a ujedno i najznačajniji događaj turističke industrije u Centralnoj Evropi. Svake godine Sajam okuplja veliki broj izlagača iz Evrope i sveta: turoperatore, turističke agencije, hotelsku industriju, saobraćajnu industriju, nacionalne i lokalne turističke organizacije i vladin sektor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com