Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back KULTURA MUZIKA Od ponedeljka prodaja karata za Festival Novosadske muzičke svečanosti

Od ponedeljka prodaja karata za Festival Novosadske muzičke svečanosti

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Tokom deset aprilskih dana, Novosađane očekuje deset koncerata, koje će priređivati solisti i ansambli iz Srbije, Litvanije, Estonije, Letonije, Rusije, Mađarske, Poljske, Izraela, Velike Britanije, Nemačke, Austrije, Italije, SAD-a i Australije.

Vrednost tradicije, nove tendencije i značajne premijere, neke su od upečatljivih odrednica ovogodišnjeg izdanja najznačajnijeg međunarodnog festivala umetničke muzike u našoj zemlji!
            Akcenat na ovogodišnjoj manifestaciji je stavljen na veće sastave, pa će se na programu naći čak četiri domaća simfonijska orkestra - Hor i orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta, Vojvođanski simfonijski orkestar, Hor i Simfonijski orkestar Akademije umetnosti u Novom Sadu i Beogradska filharmonija, kao i dva vrhunska kamerna orkestra, očekivani vrhunci ovogodišnjeg NOMUS-a - Kremarata baltika koja okuplja fantastične mlade umetnike iz Estonije, Litvanije i Letonije i Litvanski kamerni orkestar. Ovo je drugi nastup Kremerate na NOMUS-u, ali prvi s njihovim osnivačem i umetničkim vođom, slavnim violinistom Gidonom Kremerom. Litvanski kamerni orkestar dolazi na NOMUS prvi put i to sa svojim umetničkim direktorom, koji će nastupiti u dvostrukoj ulozi dirigenta i soliste – Sergejom Krilovim, jednim od najboljih violinista sveta!
            Na Nomus 2019. se vraćaju i naši slavni pijanisti Aleksandar Madžar, koji će svirati u duu s violinistom Antonijem Marvudom i Kemal Gekić koji će uz pratnju akademskog orkestra izvesti za njega napisano delo „Gernika“, američkog kompozitora Frederika Kaufmana.
            Pored koncerata umetničke muzike, program će biti obogaćen i s dva „neklasična“ muzička sadržaja. Jedan će prirediti jedinstveni violinista Lajko Feliks s Kvartetom Volosi iz Poljske, a drugi neobičan duo u sastavu harfistkinje, Velšanske Ketrin Finč i Senegalca Sekou Keita koji će našoj publici predstaviti afrički instrument blizak harfi, pod nazivom kora.
            Prodaja ulaznica za NOMUS počinje u ponedeljak 25. februara u prostorijama Muzičke omladine Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8h do 14h.
Karte se mogu rezervisati i kupiti i preko sajta www.muzickaomladina.org
Cene karata će se u zavisnosti od programa kretati od 500,00 do 1.500,00 dinara.
Organizator NOMUS-a 2019. je Muzička omladina Novog Sada, a generalni pokrovitelj festivala Grad Novi Sad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com