Fri10302020

Poslednja izmena:10:58:48 AM

Back HRANA I PIĆE VINO DANI MLADIH VINA U NEDELJU U GUDURICI

DANI MLADIH VINA U NEDELJU U GUDURICI

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            U maloj sali Gradske kuće u Vršcu održana je konferencija za novinare, na kojoj je najavljena manifestacija Dani mladih vina, koja će ove godine biti održana u „Vinskom selu Gudurica“ 24. februara 2019. godine. Na konferenciji su o manifestaciji govorili predstavnici iz udruženja Vinsko selo Gudurica - Josif Nedin, Turističke organizacije Vršac - Jasna Živković, udruženja Selo plus - Danijela Bou, član Gradskog veća zadužen za ruralni razvoj - Slaviša Maksimović i predsednik Mesne zajednice Gudurica - Željko Mrdalj.

             Novinarima je predstavljena Gudurica, kao vinsko selo koje ima tradiciju proizvodnje vina, program manifestacije, kao i njen značaj za plasman porodičnih vinarija, koje su na putu vina prepoznatljive po visokom kvalitetu svojih proizvoda tj. Vina kao brend Vršca i Gudurice.
            Put vina je jedan od najaktuelnijih turističkih proizvoda Vršca.
            Gudurica je važna destinacija na „putu vina“ jer se posetioci degustirajući upoznaju sa kvalitetom vrhunskih vina, ali mogu čuti da se nekada vino u vršačkom regionu pilo na sate i na metre.
            Nedelja, 24. februara 2019. godine, je idealna prilika da se svi ljubitelji vinske kapljice uvere u visok kvalitet vina, ali i da se lepo zabave. Manifestacija Dani mladih vina započeće u Domu kulture, gde je zakazano svečano otvaranje za 12:00 časova. Potom će predstavnik Enološke stanice Vršac održati predavanje o mladim vinima ovoga kraja. Organizator je za ovaj deo kulturno – umetničkog dela programa najavio i gosta iznenađenja.
U sali Doma kulture sve vinarije iz Gudurice - Selecta, Nedin, Vrekić, BAHUS, Rnjak, Proševski, CONTE VALLONE, Krstov, Stolp, Ovih dana, Baljak, Stankov, Komazec, Jovčev, Deđanski, Pavlović, Markovski - izlagaće svoja vina za degustaciju. Svoje proizvode i rukotvorine izložiće i članice Udruženja žena Gudurica i Udruženja žena Mesić.
            Ulaznica je vinska čaša, a ona se može kupiti  po ceni od 100 dinara i sa njom je  kasnije moguće da se degustira vino i u  vinskim podrumima, koji će toga dana biti otvoreni od 13:00 do 17:00 časova.
            Pripremljen je bogat kulturno umetnički, edukativni i zabavni program.

Jasna Živković,
Turistička organizacija Vršac

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar