Wed04242024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Radenko Cvetić: Ukupnost turističke ponude Raške i okolnih opština

Radenko Cvetić: Ukupnost turističke ponude Raške i okolnih opština

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Možda najautentičniji i najefektniji nastup na 41. Međunarodnom sajmu turizma, održanom od 21. do 24. februara u Beogradu, imala je Turistička organizacija Raška.
 Glumica Jugoslovenskoj dramskog pozorišta, Vesna Stanković, maestralno je iznela deo autorske monodrame o heroini iz Prvog svetskog rada, Milunki Savić, promovišući Dane Milutinske Savić, početkom oktobra. Na ovaj način istaknut je angažman Opštine Raška na očuvanju Milunkine zaostavštine, i sprovodenu akciju i sopstvenim ulaganjima, uz podršku resornih ministarstava, kroz projekat - Gradovi u fokusu, i pomoć Vojske Srbije i nadležnog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, učinila dostupnm najširem auditorijumu. Sredinom 2019. zaintereovani će moći da posete renovirani Memorijalni kompleks, Spomen sobu i Milunkinu rodnu kuću u Koprivnici (Jošanička Banja).

            Akustičarski duo iz Beograda Petar Miladinović „Pera Joe” i Neša Zlatanović „Mr. Swagger“ najavili su 26. Raške duhovne svečanosti, jednu od najuglednijih manifestacija u Srbiji i od prošle godine člana elitnog društva - Evropske asocijacije umetničkih festivala.
Tržište kulturnog turizma svakim danom sve više raste, a prebogato kulturno - istorijsko nasleđe opštine Raška, u čijem se neposrednom okruženju nalaze biseri srpskog srednjeg veka - manastiri Gradac, Stara i Nova Pavlica, Končul, Stari Ras sa Sopoćanima, Đurđevi stupovi, Petrova crkva i veliki broj crkava i crkvišta, Nacionalni park „Kopaonik“, Park prirode „Golija“ i termomineralni izvori i banjski kompleks Jošanička Banja, uz pomenute, i manifestaciju Dane kraljice Jelene, krajem juna, u organizaciji TO Raška i Centra za kulturu „Gradac“, čine jedinstven kulturno-turistički proizvod sa velikim razvojnim potencijalom.            Direktor Turističke organizacija Raška, gospodin Radenko Cvetić fokus turističke ponude stavio je na Kopaonik, gde još uvek traje zimska sezona. Međutim, TO Raška, spremna je za nastupajuću letnju sezonu na ovoj planini, koja pobuđuje sve veće interesovanje gostiju.
            - U skladu sa započetim, i ove godine težište će biti na adrenlinskom odmoru na Kopaoniku, i svi turistički poslednici usmerili su pažnju na taj deo aktivnog odmora, tako da sada sa zadovoljstvom možemo da kažemo da raznovrsnom i bogatom ponudom turističkih proizvoda, svaki turista može da provede nekoliko kvalitetnih dana na ovoj planini, i da svaki dan uživa u drugačijim sadržajima. U ponudi je Jošanička Banja i mogućnost uživanja u blagodetima njenih termalnih izvora; ili prirodni fenomen Semeteško jezero sa plutajućim ostrvima, iz kojeg ističe Semeteška rečica; ili vožnja kvadovima, kružne pešačke i biciklističke ture u okviru NP „Kopaonik“ i dr. A sve to uz prikladne cene usklađene sa ekonomskom situacijom u Srbiji. Kopaonik pruža mogućnost da uz malo novca svaki turista može provesti fantastične dane i uživati u ekskluzivnijem smeštaju - ističe gospodin Cvetić, i dodaje da je to samo deo ponude TO Raška, koja ima odličnu saradnju sa svim susednim opštinama, pa se gostima Kopaonika predlaže izlet do Vrnjačke Banje, Brusa, ili vinskog Aleksandrovca.
            - Među nama nema konkurencije niti nam je cilj da ljubomorno čuvamo gosta. Kopaonik se pozicionirao kao destinacija koja dovodi gosta koji se ponuđenim programima, sadržajima opredeljuje za druge zanimljive lokacije. Cilj nam je da svaki naš  gost uživa i da svi zajedno ubiramo blagodeti ove naše lepe Srbije - zaključio je gospodin Radenko Cvetić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com